Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 29. studenoga 2023.

Primorjaši pobijedili u Šibeniku

Najavili smo utakmicu kao „Veliki derbi u Crnici” i nismo se prevarili. Bio je derbi, bila je dobra utakmica, dva ove sezone zaista vrlo dobra sastava koji takvu igru prikazuju, rezultate ostvaruju.

Primorje EB je u trećoj ovosezonskoj utakmici s momčadi Solarisa, ali prvoj u Šibeniku i treći put pobijedilo. Međutim, nimalo jednostavno, bez uzbuđenja, obrata, puno truda. Na obje strane. Baš kao što su i obojica kapetana predvodili popis najboljih strijelaca obje momčadi – Antonio Petković i Tin Brubnjak, obojica po 4. Kad god bi malo „zaškripalo”, ovi bi momci uzimali ‘stvar u svoje ruke’.

Gosti iz Rijeke su otvorili za njih kolosalno (0:3), ali domaći se nisu dali dojmiti. Uspjeli su do kraja prve četvrtine smanjiti (3:4). Činjenica da su u tom razdoblju od Šibenčana golove dali Antonio Petković (2) i Marin Vrdoljak (1), dakle oni koji su među najiskusnijima, samo prisnažuje neke prijašnje rečenice.


U drugoj četvrtini Solaris je sasvim ‘okrenuo’ tijek zbivanja u bazenu, pa su tako golom Petkovića iz peterca prvi put poveli (7:6), manje od tri minute do kraja dionice, da bi do poluvremena to i još malo ‘podebljali’ preko centra Bulata i Pelicarića. Dva gola u jednoj minuti za 9:7.

U trećoj četvrtini ‘udarac’ je uzvratio riječki sastav. Dostignuli su primorjaši zaostatak, pa onda i poveli pred kraj četvrtine (10:11 – Brubnjak).

U zadnjoj dionici se dugo čekalo na rasplet. Egal (11:11) bio je aktualan sve do zadnje dvije i pol minute. Tada Karlo Babić i Nizozemac, Kas Te Riele u 30 sekundi tresu šibensku mrežu za vodstvo Riječana (11:13). Solaris je smanjio, ali je točku na i stavio Karlo Babić svojim drugim golom na utakmici, samo 50-ak sekundi do kraja. Gol za 14:12 u korist gostiju, nedostižna prednost.