hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 15. svibnja 2021.

Primorjaši izborili utakmicu za 5. mjesto

Riječko Primorje EB nadmetat će se sa zagrebačkim Medveščakom za peto mjesto u ovosezonskom Prvenstvu Hrvatske. Izrazito bitni dvoboji jer je 5. mjesto posljednje koje iz ove sezone ‘vodi’ u jesen u Premier regionalnu ligu.

Na Kantridi je odigrana utakmica s pomalo čudnim, u svakom slučaju nesvakidašnjim rezultatom. Utakmica u kojoj su postignuta ukupno čak 34 pogotka ili u prosjeku jedan u manje od minutu. Obje su se momčadi našle prvi puta u bazenu nakon točno mjesec dana bez utakmice, s tom razlikom da Riječani nisu 2-3 tjedna nisu niti trenirali. Podsjetimo, koronavirus je ‘pokosio’ sastav s Kantride kada je u istom trenutku zarazio doslovno cijelu momčad, sve igrače, pa čak i trenera Hinića. Iz tog razloga nisu bili u mogućnosti odigrati ni uzvratnu utakmicu četvrtfinala doigravanja, iako su u prvoj u gostima već pobijedili Solaris. Sada, u svom bazenu, kao da su odlučili ‘izbaciti’ sve frustracije’ iz sebe koja im je nanijela bolest i sputala ih u borbi i za viši plasman. Izrešetali su gol Splićana koji su pak imali izrazito lošu večer svojih vratara.

Naime, obojica čuvara mreže POŠK-a (Eugen Sunara i Nikola Andrija Jurić) su zajedno uspjeli obraniti tek 6 šuteva. U momčadi Primorja EB svakako je za izdvojiti mladog centra Lovru Paparića koji je postigao 5 golova, dok su pogodak manje postigli za Riječane Tin Brubnjak i Dario Rakovac, a za Splićane Marin Borovčić Kurir.