hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga, Vijesti / 14. siječnja 2021.

PREMIER LIGA Riječani poraženi nakon 17 i pol minuta bez gola

U sezoni 2021./22. Hrvatska će ostati na 5 klubova u Premier regionalnoj ligi. Naime, pobjedom Partizana nad Primorjem EB u 1. kolu beogradskog kvalifikacijskog turnira (9:8), Srbija je stekla pravo na 4 kluba, a Crna Gora ima od ranije 3. To je tih konačnih 12 za ‘gornji dom’ regionalnog nadmetanja u sljedećoj sezoni.

Sama utakmica Primorja EB i Partizana, prvi susret cijelog beogradskog turnira ponudio je pomalo čudan tijek odnosno dva lica obje momčadi. Nakon prve dvije četvrtine sve je djelovalo potpuno suprotno od konačnog ishoda. Primorjaši su imali visokih čak 5 pogodaka prednosti (8:3). Nakon 3:3 u prvoj četvrtini, rasplivani, u napadu ubojiti, a u obrani granitni, Riječani su ‘napravili’ mini-niz 5-0. Uz sve je i vratar Fran Čubranić obranio i jedan peterac najboljem suparničkom igraču, Stefanu Mitroviću. U tom trenutku se činilo da sastav trenera Igora Hinića sigurno plovi prema važnoj pobjedi. Važnoj za sebe, ali i za hrvatski klupski vaterpolo, ali…

Riječani kao da su nestali s beogradskog bazena u nastavku utakmice. Naime, u zadnje dvije četvrtine nisu postigli niti jedan pogodak, a kada pridodamo da je onaj 8. gol Primorje EB postiglo 1.27 minuta prije kraja druge četvrtine, tada ispada da nisu zatresli suparničku mrežu čak 17 i pol minuta. To se dakako kažnjava i to je Partizanu pošlo za rukom. Do kraja treće dionice su smanjili na 8:7, a u posljednjih osam minuta postigli još dva gola, ne primili niti jedan i na koncu zasluženo slavili.