hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 24. studenoga 2021.

PREMIER LIGA – Pobjede Hrvata u Beogradu

Jako dobar dan za hrvatski vaterpolo u Beogradu, u 1. kolu tamošnje skupine Premier lige. Oba su naša kluba, Jug Adriatic osiguranje i Mladost uknjižile po tri boda, vrijedne i zaslužene pobjede.

Prvo su jugaši svladali Partizan nakon što su u cijelosti nadzirali tijek utakmice, pa u konačnici i kretanje rezultata. Beogradska je momčad samo jednom, vrlo kratko vodila (5:4 za Partizan) nakon kojeg je uslijedila trominutna Jugova oluja u bazenu. Jug Adriatic osiguranje je postigao u spomenutom razdoblju čak 4 uzastopna pogotka, od kojih tri djelo Mare Jokovića (2 iz pozicijskog napada i 1 s igračem više), te Marin Tomasović iz protunapada za vodstvo hrvatske momčadi 8:5. Tu je načelno i trasirana pobjeda jer do kraja Partizan nije niti jednom ozbiljnije ugrozio vodstvo jugaša, čak i neovisno dva kratkotrajna dostizanja na tek gol zaostatka Beograđana (10:9 i 11:10 za jugaše). U dubrovačkoj se momčadi u ovom srazu čak i nije previše osjetio izostanak Fatovića, kao i Stahora.

U drugoj je utakmici Mladost s povratnikom nakon ozljede, kapetanom Marcelićem na vratima, svladala “staru mušteriju” Budvu. Naime, u 8 posljednjih utakmica ova dva kluba, računajući i ovaj susret, Zagrepčani su ubilježili isto toliko pobjeda. S iznimkom početnog vodstva Budve (0:1), sve ostalo je bilo na strani Zagrepčana. od brzopoteznog rezultatskog obrata na početku (3:1 za Mladost), pa nadalje. Kako je vrijeme odmicalo, tako su Žapci polako, ali sigurno stvarali sve veću prednost.

Početkom zadnje dionice s tri gola u manje od dvije minute (dvaput Rakovac i jednom Lazić), Mladost je povela čak 12:7, a do kraja je ostalo tek 5 minuta i 40-ak sekundi. Gotova utakmica? Da, vjerojatno su isto pomislili i Žapci, prestali igrati, a Budva je to uspjela iskoristiti i stići na samo gol zaostatka (12:11, malo manje od dvije minute do kraja). Ipak, drame nije bilo na bazenu Vlahe Orlića jer je završnicu zagrebački sastav odigrao koncentrirano, te s dva nova gola (Rakovac iz peterca i Dašić s igračem više) došao do zaslužene pobjede.

Četvrtak u Beogradu nudi čak dva kola i neke vrlo zanimljive utakmice. Jug Adriatic osiguranje ne bi smjelo imati problema protiv Šapca, za razliku od Mladosti protiv Novog Beograda, da bi u večernjem terminu mladostaši i jugaši odigrali hrvatski derbi.

Parovi i raspored 2. i 3. kola (25. studenoga)

2. kolo

  • 10.00 Šabac – Jug AO
  • 11.50 Mladost – Novi Beograd
  • 13.40 Jadran (HN) – Budva
  • Slobodan Partizan.

3. kolo

  • 17.00 Partizan – Šabac
  • 18.50 Novi Beograd – Jadran (HN)
  • 20.40 Jug AO – Mladost
  • Slobodna Budva