hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 23. studenoga 2021.

PREMIER LIGA – Najbolji sastavi u Beogradu i Splitu (prijenos na Arena Sport TV)

Nakon A1 lige prošlog tjedna s turnirima u Rijeci odnosno Novom Sadu, regionalno klupsko nadmetanje nastavlja se ovog tjedna s Premier ligom ili svojevrsnim ‘gornjim domom’. Ukupno 13 najboljih momčadi, razdijeljenih u dvije skupine, turnirima u Beogradu i Splitu počinju novu ‘utrku’ za vaterpolskog kralja regije.

Natjecanje koje se u različitim formatima igra od 2008. i u kojem su dosad daleko najviše uspjeha imali hrvatski klubovi (9 naslova pobjednika), ispred Crne Gore (2), te Italije i Srbije (po 1). Upravo prošle sezone, prvi je put jedan srpski klub osvojio ovo natjecanje. Bio je to Radnički iz Kragujevca koji je na završnom turniru u Zagreb svladao prvo Mladost, pa potom i Jug Adriatic osiguranje.

Ove se sezone natjecanje igra nešto drukčije, modificiranije odnosno turnirskim načinom (baš kao i prošle), a razlog je treba li napominjati, pandemija koronavirusa. Baš kao i u A1 ligi, tako je i u Premijer ligi sustav isti. Ukupno će se odigrati tri turnira, a svaka će momčad odigrati ukupno po 12 utakmica odnosno odigrat će po jednu utakmicu sa svakim suparnikom.

Podsjetimo na predviđene termine turnira:

– 1. turnir: 24. – 28. studenoga 2021.

– 2. turnir: 20. – 22. siječnja 2022.

– 3. turnir: 17. – 19. veljače 2022.

Prijenos na Arena Sport

Što se turnira tiče, prvi započinje onaj u Beogradu, u srijedu, 24. studenoga. U glavnom gradu Srbije od naših klubova nastupaju prvak i doprvak Hrvatske – Mladost i Jug Adriatic osiguranje – te Jadran (HN), Budva, Šabac, Partizan i Novi Beograd. Već od danas, utakmice s ovog turnira možete pratiti u programu Arena Sport TV. Što se utakmica u srijedu tiče, u programu Arena Sport 6.

Vratio se Marcelić

Oba hrvatska kluba u ipak donekle različitom stanju ulaze u ovaj turnir. Mladost je primjerice kompletna odnosno jača za povratnika, kapetana Ivana Marcelića.

Je, počeo sam još prošli tjedan trenirati. Još malo bandažiram ruku, ali više možda psihološki, ali u svakom slučaju sve je u redu i spreman sam. Sve momčadi s kojima se sastajemo su vrhunske. Tu su i sudionici Lige prvaka poput našeg Juga, te Novog Beograda i Radničkog, a opet jedan Partizan je neki dan u Prvenstvu Srbije pobijedio Radničkog. Mi ćemo tražiti prilike protiv momčadi koje su u našem rangu, da se ovi naši mladi dečki nauče na pobjede.

Trener Zoran Bajić je spomenuo pak kako Marin Dašić ima laganiju ozljedu leđa, ali i on je u kadru za turnir. Turnir na kojem Žapci za prvog suparnika imaju Budvu…

Gledali smo ih, pratili malo kroz njihove utakmice kupa. Znamo da imaju Dragana Draškovića kao najboljeg igrača, ali iskreno se nadam da ako mi budemo pravi, pobjeda ne bi trebala biti upitna. Četvrtak nam već nosi puno teži dan u kojem ćemo igrati protiv Novog Beograda i Jug Adriatic osiguranja. Neovisno u kojem sastavu igrali, to su već zahtjevne utakmice za nas. Ovaj turnir će nam dobro doći u smislu naše već sada fokusiranosti na skorašnji četvrtfinalni, kvalifikacijski turnir Hrvatskog kupa u Splitu

– napominje trener Mladosti.

Oslabljeni jugaši

Jug Adriatic osiguranje je u Beograd doputovao bremenit problemima. Osim Lorena Fatovića i Luke Stahora koji su ostali u Berlinu u izolaciji zbog koronavirusa, trener Gospara ne može na ovom turniru računati niti na juniora Hrvoja Zvonu koji ima manji operativni zahvat u Dubrovniku.

Da imamo igrački kadar NFL, imali bi problema. U subotu smo još igrali u Berlinu, ostali ondje bez dvojice igrača. Sada imamo 6 utakmica u 4 dana na vrlo zahtjevnoj razini. Pokušat ćemo biti dobri koliko to bude moguće, osvojiti drugo, treće mjesto. Nama su u ovom trenutku dva prioriteta, a to su utakmice sljedeća tri kola u Ligi prvaka, protiv Steaue, Crvene zvezde i OSC-a, te završnica Kupa Hrvatske

– napomenuo je Vjekoslav Kobešćak, trener Jug Adriatic osiguranja.

Parovi 1. kola, srijeda (24. studenoga)

(17.00) Novi Beograd – Šabac (Arena Sport 6)

(18.20) Jug Adriatic osiguranje – Partizan (Arena Sport 6)

(20.40) Budva – Mladost (Arena Sport 6)