hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 19. siječnja 2022.

PREMIER LIGA – Mladost i Solaris u Budvi (prijenos na Arena Sport)

Nakon nepuna dva mjeseca, nastavlja se nadmetanje i u Premier ligi, odigravanjem nova dva turnira. Naime, osim turnira u Budvi koji počinje u četvrtak, dan kasnije slijedi i početak natjecanja u Beogradu. Podsjetimo, prvi turniri Premier lige koja se ove natjecateljske sezone i igra upravo na taj, a ne klasični ligaški način, odigrani su pred kraj studenog 2021. u Beogradu odnosno Splitu. Sada slijedi druga runda premierligaških obračuna.

U Crnoj Gori odnosno Budvi, od hrvatskih će klubova nastupati dva sastava – Mladost i Solaris. Obje momčadi odnosno njihovi stručni stožeri vode borbu (kao i ostatak sportskog svijeta danas) s povremenim slučajevima igrača pozitivnih na covid-testiranju. U biti se radi o vrlo teškom vremenu kako za predviđati ili najavljivati ikoje natjecanje, utakmicu, tako još više igračima, te konačno trenerima. U uvjetima u kojima ponekad i koji sat uoči utakmice trener ne zna s kojim igračima može ili ne može računati, doista je teško raditi.

Istina, ali ja sam se i mi u klubu postavili drukčije. Mislimo da je daleko najvažnije da se igra, pod bilo kojim okolnostima. Bolje nego da se ne igra

– drži trener Solarisa, Jure Marelja i nastavlja.

Ako se ne igra, kao da ne postojimo. Svi smo sada u istoj situaciji, istim problemima, prilagođavamo se tomu.

Oslabljeni Žapci i Sunčani

To i jest ispravan stav, iako dakako ne znači da su problemi manji. S njima će se nužno u Budvi sljedećih dana morati nositi i Zagrepčani i Šibenčani. Obje momčadi ne dolaze u najjačim mogućim postavama na crnogorsku rivijeru.

Nama nedostaje Kovaljenko i toplo se nadam da ćemo se na tomu i zadržati – veli trener Marelja.

Njegov kolega na klupi Mladosti, Zoran Bajić ima puno većih problema.

Zbog koronavirusa ne mogu računati na Lazića i Biljaku. To su nam dvojica startera, igrača sa šireg popisa reprezentacije, a time smo značajno oslabljeni i u obrani, na braničima. Vraća se Luka Bajić, ali još nezaliječen. Morat ćemo značajno modificirati obranu, silno se i još više pouzdati u našeg vratara Marcelića. No, jasno da Mladost ne dolazi u Budvu s bijelom zastavom

– govori strateg Zagrepčana.

Što se ostalih momčadi tiče, Novi Beograd koji je nominalno i najjači sastav dolazi kompletan. Barem je tako malo manje od 24 sata uoči početka. Nakon bolesti su se vratili i Nikola Jakšić i Gojko Pijetlović, a trener Vladimir Vujasinović je jasno uoči polaska na put naznačio što žele u Budvi.

Želimo biti domaćini završnog turnira Premier lige u ožujku. Da bi to ostvarili, moramo biti prvi nakon svih turnira. To znači da u Budvu putujemo po pobjede u sve tri utakmice kako bi si olakšali posao na posljednjem turniru u Zagrebu.

Sličnog su raspoloženja i u Radničkom koji je prije mjesec dana iznenadio baš Novi Beograd, pobijedivši ga u finalu Srpskog kupa. Između ove dvije momčadi tako postoji dodatno suparništvo, baš kao i između dvije crnogorske, kotorskog Primorca i hercegnovskog Jadrana. Kotorani su naime svladali Novljane čak dvaput u prosincu, u razmaku od tjedan dana. Prvo u kvalifikacijama Crnogorskog kupa i onda još u finalu.

Sudionici turnira u Budvi – Mladost, Solaris, Budva, Primorac Kotor, Jadran Herceg Novi, Radnički Kragujevac i Novi Beograd