hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 25. studenoga 2021.

PREMIER LIGA – Jugaši pobijedili Mladost u zadnjih 5 minuta

Skupini u Beogradu koja je s natjecanjem počela još dan ranije, u četvrtak se pridružila i skupina koja se nadmeće u Splitu. Ondje je odigrano tek 1. kolo, dok je beogradska skupina već završila i 3. kolo, a upravo je ono donijelo i dosad možda najzanimljiviju utakmicu. Stoga i počinjemo s 3. kolom na plivalištu Vlaho Orlić u glavnom gradu Srbije, te sudarom Jug Adriatic osiguranja i Mladosti.

Susreti ovih dviju momčadi su rijetko kada baš potpuno nezanimljivi, dok je ovaj beogradski bio možda donekle i na pragu senzacije. Jugaši su na koncu slavili, čak i relativno ‘komotnim’ završnim rezultatom (13:10), ali do pobjede je doprvak nad prvakom Hrvatske došao tek u zadnjih 5 minuta utakmice! Do tada je rezultat bio 9:9, da bi jugaši na krilima svoje grčke kolonije uknjižili nova tri boda. Upravo su naime u trenucima kada je bilo ‘gusto’. u završnici susreta, iskočili centar Kakaris golom za 10:9, pa onda triput uzastopno Papanastasiou za 13:9. Na konačnih 13:10, poraz je rezultatski malo ublažio Luka Bajić.

Mladost je ugodno iznenadila vrlo dobrom izvedbom. U prve dvije četvrtine potpuno izjednačen vaterpolo, pa je uostalom i u poluvremenu rezultat bio izjednačen (5:5). U trećoj je četvrtini zagrebački sastav poveo 7:5, da bi u zadnjih osam minuta Mladost još ušla s minimalnom prednošću, 9:8.

Žapci su sredinom treće dionice ostali bez Lazića (treća osobna), a tijekom zadnje četvrtine i bez Biljake, pa je to sigurno otežalo situaciju mladostašima. S druge strane, jugaši su se ‘skupili’ i boljom, uvjerljivijom završnicom svladali aktualnog prvaka Hrvatske. Možda su nesvjesno Dubrovčani malo podcijenili suparnika, ali su svakako sjajnom završnicom dokazali još jednom svoju kvalitetu.

U drugim utakmica 3. kola beogradske skupine, Partizan je svladao Šabac 20:5, dok je Novi Beograd protutnjao protiv Jadrana iz Herceg Novog, 18:9.

Poredak: Novi Beograd 9, Jug Adriatic osiguranje 9, Partizan 3, Mladost 3, Jadran (HN)  3, Šabac 0, Budva 0.

Parovi 4. kola (26. studenoga):

(17.00) Mladost – Partizan (Arena Sport 2)

(18.50) Jadran (HN) – Jug Adriatic osiguranje (Arena Sport 2)

(20.40) Budva – Novi Beograd

Slobodan je Šabac