Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga, Seniori / 25. ožujka 2023.

PREMIER LIGA – Jugaši petercima svladali Novi Beograd!

U nedjelju, 26. ožujka od 18.00 sati u finalu 15. sezone Premier lige, igrat će oba hrvatska kluba; Jadran i Jug Adriatic osiguranje!

Dubrovčani su jednako kao i Splićani utakmicu prije, boljim izvođenje peteraca (15:13), u kolosalnoj izvedbi pobijedili prvog favorita natjecanja, domaćina turnira, momčad Novog Beograda. Nakon dvije godine, sada je sasvim izvjesno, pokal Premier lige se vraća u Hrvatsku!

Jugaši su uspjeli u onom primarnom naumu kojeg je najavio i sam trener pobjednika, Vjekoslav Kobešćak – “ostati što dulje u igri, što više biti u egalu s Novim Beogradom”. Lakše reći, još lakše napisati nego odigrati, ali jugaši su junački hrabro, ali i vrlo mudro odigrali 32 minute protiv višestruko skupljeg suparnika. Ipak, samo još jedna potvrda da ne igra novac, već kvaliteta, a ona je te beogradske večeri bila definitivno na strani jugaša.

Niti jednog trenutka Novi Beograd se nije uspio “odlijepiti” ili povesti s više od dva gola razlike. Jedan od ključeva uspjeha protiv srpskog prvaka, uz snažnu, čvrstu obranu, neprekidno ‘disanje’ za vratom. To nepristajanje jugaša na pokleknuće mora da je i domaćina činilo samo tim nervoznijim, a s nervozom stižu i promašaji.

Minutu i 4 sekunde prije kraja mladi Ivan Vukojević (21) je s lijevog krila pogodio bliži kut domaćinovog gola za izjednačenje, 11:11! Novi Beograd je nasrnuo svom snagom u zadnji napad za svoju pobjedu, ali Mandićev je udarac završio u bloku, a onda se stvorila kolosalna šansa da jugaši sve riješe i prije peteraca. Točno 2 sekunde prije kraja, Loren Fatović se našao potpuno sam, tzv. ‘zicer poziciji’, na dva metra od vratara Fernandesa, potpuno nepokriven, no brazilski vratar prvaka Srbije je obranio, spasio svoju momčad poraza. Učinio je to tada, ali kasnije, u raspucavanju peteraca više nije bilo šanse.

Za Jug Adriatic osiguranje su precizni bili Lazić, Joković, Fatović i Kakaris, ali još je bitnije što je vratar Toni Popadić obranio zaredom, udarce Strahinje Rašovića i Angelosa Vlachopoulosa.

Jug je u finalu! Jadran je u finalu! Hrvati su u finalu! Bit će to, odnosno već i jest, savršena vaterpolska nedjelja. Hrvatsko finale u Beogradu!