hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 25. studenoga 2021.

PREMIER LIGA – Jugaši lagano, Mladost poražena

Beogradsko 2. kolo Premier lige proteklo u polovičnom uspjehu ili dometu hrvatskih klubova. Doduše, u skladu s očekivanjima. Jug Adriatic osiguranje bez ikakvih je problema ‘uzelo mjeru’ i momčadi Šapca, nakon što su to dan ranije uradili i Partizanu. Sasvim shvatljivo budući da je realno momčad Šapca slabija i od Partizana.

Samo je prva četvrtina bila rezultatski izjednačena (3:3), da bi onda na scenu golovima stupio, nekako podosta nalik na dan ranije, najiskusniji i redovima Dubrovčana – Maro Joković. U četiri minute druge dionice Joković je postigao 2 pogotka (iz pozicijskog napada, te iz kontre), da bi još jedan pridodao Argyropoulos. Dostatno za 6:3 i mirnoću nastavka utakmice do konačne pobjede. Najbolji strijelac za Jug Adriatic osiguranje bio je Hrvoje Benić s 3 gola.

U drugoj utakmici Mladost nije imala šanse protiv Novog Beograda, vrlo skupog sastava sazdanog od reda od reprezentativaca Srbije, Grčke, Crne Gore… I financijski prebogat srpski sastav, momčad iz Lige prvaka ostavila je Zagrepčane na 14 golova zaostatka. Prvi gol je Mladost postigla u 3. minuti druge dionice (Biljaka), a kada je suparnik već vodio 5:0. U ovom kolu kasnije još igraju Jadran iz Herceg Novog i Budva.

Nama najzanimljivija utakmica 3. kola, a koje je na rasporedu već večeras, svakako je utakmica hrvatskog derbija, Jug Adriatic osiguranje – Mladost.