hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 25. studenoga 2021.

PREMIER LIGA – Jadranu gradski derbi

Prve utakmice na poljudskom bazenu u dva su susreta pokazala očitu razliku između klubova Lige prvaka i onih koji to nisu, ali je zato jedan bio solidno iznenađenje. Najveće čak prvog dana turnira u Splitu.

Kotorski Primorac je uspio osvojiti bod protiv sudionika Lige prvaka, kragujevačkog Radničkog. Možda bi bilo preciznije utvrditi da su izgubili dva! Kotorani koji su prije koji dan, nakon pet godina konačno dobili svoj bazen, bili su na pragu pobjede nad na papiru puno jačim suparnikom. Primorac je vodio cijelim tijekom susreta, u drugoj četvrtini imao čak 4 gola plusa (6:2, 7:3 i 8:4). U zadnju se četvrtinu ušlo s prednošću Primorca (9:8), koja je samo tri minute prije kraja i uvećana (10:8). U tom se trenutku činilo kako Radnički gubi, no momci iz Kragujevca su smogli snage, ‘na mišiće’ doći do remija. Prvo Miloš Ćuk, pa potom za izjednačenje, 56 sekundi do kraja, Stanojević. Naš Josip Vrlić je za Radnički postigao 1 gol.

Ostale dvije utakmice nisu imale ni privid neizvjesnosti. Obje su završile s 10 razlike, odnosno toliko je Crvena zvezda bila bolja od Solarisa (18:8) odnosno Jadran od gradskog suparnika, Mornara BS (17:7). Tko zna, možda je zvezdašima i jadranašima baš opisana utakmica Radničkog i Primorca bila nit vodilja koja ih je upozoravala što se može dogoditi ako se ne odigra s maksimalnom snagom.

U ‘sudaru’ Zvezde i Solarisa, domaći dvojac – Tankosić i crnogorski reprezentativac Đurđić su postigla zajedno više golova nego cijeli Solaris. Obojica po 5. Posao je inače bio zgotovljen već nakon prve četvrtine u kojoj je beogradska momčad povela 6:1. U poluvremenu je bilo još malo gore za Šibenčane, odnosno 11:4 za Zvezdu.

U gradskom derbiju Jadrana i Mornara BS, relativno slična priča. Nisu prošle 4 minute, a bilo je 3:0 za Jadran (Šetka, Dužević i Bukić). Do kraja druge četvrtine je već Jadran odmaknuo do plus 5 (9:4), da bi u drugoj polovici utakmice ritam bio nastavljen. Prvi strijelac utakmice bio je Luka Bukić (4 gola), a uz njega Butić i Dužević po 3. Svakako dobra vijest za Mornar BS je povratak Roka Akrapa koji je nakon dugačkog izbivanja uspio, iako ne još posve spreman i postići jedan pogodak.

U petak se u Splitu igra tzv. dvokolo, odnosno dva kola u jednom danu, makar ima određenih izmjena u odnosu na prvotno predviđeni raspored. Utakmica Radničkog i Crvene zvezde koja je bila planirana za petak od 13.40 sati, odigrat će se u subotu, 27. studenog s početkom u 10.00 sati, ali i dalje u prijenosu na Arena Sport televiziji. Skrećemo pozornost na vrlo zanimljiv dvoboj u večernjim satima petka kada će se sučeliti Jadran i Radnički, što je inače i par sljedećeg kola Lige prvaka.

Parovi 2. kola, turnir u Splitu, (26. studenoga):

(10.00) Primorac – Mornar BS

(11.50) Solaris – Jadran

Parovi 3. kola, turnir u Splitu, (26. studenoga):

(17.00) Mornar BS – Solaris

(18.50) Crvena zvezda – Primorac

(20.40) Jadran – Radnički (Arena Sport 2)