hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 24. studenoga 2021.

PREMIER LIGA – Jadran, Solaris i Mornar BS u Splitu

Dan nakon turnira u Beogradu, počet će i turnir Premier lige u Splitu (četvrtak, 25. XI.), na poljudskom bazenu, a domaćin mu je Mornar BS. Ovdje će se nadmetati 6 klubova, od kojih je polovica hrvatskih – splitski Mornar BS i Jadran, odnosno šibenski Solaris. Ostatak čine sastavi Radničkog iz Kragujevca koji brani naslov osvojen prošle sezone, te kotorskog Primorca odnosno Crvene zvezde iz Beograda. Skupina koja ima čak tri kluba sudionika ovosezonske Lige prvaka (Jadran, Radnički i C. zvezda), već sama po sebi dostatno govori o kvaliteti odnosno snazi turnira.

Jadran ide na 1. mjesto

Naravno, najveće prepreke i najopasniji suparnici su nam baš Radnički i Zvezda.

Za njih ćemo se posebno pripremati i zato jer su to dva najkvalitetnija suparnika na ovom turniru, ali meni je Radnički i dodatno zanimljiv jer su nam baš oni sljedeća utakmica u Ligi prvaka, već idući tjedan.

-napominje Mile Smodlaka, trener Jadrana.

Hoće li Jadran u svakoj utakmici igrati u najjačem sastavu?

Sigurno ćemo neke od utakmica odigrati s izmijenjenim sastavom, međutim ove dvije koje sam naveo ili možda još koja ako procijenimo da su nam ‘rizične’, igrat ćemo s najjačim sastavom. No jasno, cilj nam je pobijediti sve i biti prvi – bez puno će okolišanja strateg jadranaša. Što se sastava tiče, zasad je uglavnom sve dobro, s iznimkom mladog Roberta Stojanca koji ima manjih problema s leđima.

Mornaru se vratio Roko Akrap

Problema nikakvih zato nema u oba preostala hrvatska kluba. Posebno veseli stanje u Mornaru BS zbog povratka jednog igrača.

Konačno smo kompletni i samo se nadam da neću morati samog sebe dan kasnije demantirati jer doba je kada se za čas neto i ozlijedi, dobije prehladu i tomu slično. Naime, nakon duže vremena nam se vratio nakon ozljede Roko Akrap. Istina, totalno je nespreman odnosno izvan natjecateljskog ritma, to je jasno, ali ipak ga sada konačno imamo na raspolaganju. Doduše, nemamo našeg drugog vratara Roka Pavića, ali ipak bi rekao da je generalno stanje bolje

– veli Zdeslav Vrdoljak, trener seniora Mornara BS.

Za sam smo turnir mi spremni. Možemo biti ravnopravni Solarisu i kotorskom Primorcu, a tri ostale momčadi su ipak jače od nas. Probat ćemo, ali teško je objektivno. Generalno što se Premier lige tiče, uopće na nju ove sezone ne gledam kroz prizmu rezultata, plasmana, ostanka ili ne. Samo gledam na to da moji igrači izgledaju dobro, da se promoviraju, da budu što bolji, da kao ekipa djelujemo solidno. Čak i u onim utakmicama u kojima izgubimo, da budemo dobar suparnik. To je cilj.

– pojasnio je Zdejo.

Solaris dobar protiv jakih

U trećem našem klubu na splitskom turniru, Solarisu imaju vrlo, vrlo slična razmišljanja, barem kada priupitate trenera Juru Marelju.

Mislim da su Primorac i Mornar sastavi protiv kojih ćemo sigurno moći igrati. Ostali su ipak malo razina iznad nas. Makar, na turniru, u sustavu gdje imate utakmice dan za danom, svašta je moguće.

Ono što nam se čini, teško da će se ipak itko, pa i od tih jačih sastava, moći protiv Solarisa opustiti.

Teško mi je to procijeniti jer ne znam kakvi su planovi kolega, ali ja u nas ne sumnjam. Pružili smo neke dobre utakmice protiv jako dobrih momčadi, baš smo i igrali bolje, tako da sumnjam da će se netko protiv nas olako baš opustiti i pristupiti nam bez analize

– uoči turnira će strateg Šibenčana.

Parovi 1. kola, četvrtak, (25. studenoga)

(17.00) Radnički – Primorac

(18.50) Crvena zvezda – Solaris

(20.40) Jadran – Mornar BS