Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 26. March 2023.

PREMIER LIGA – Hrvatsko finale od 18.00 (Arena Sport 2)

Za sve nas u Hrvatskoj, najljepši mogući epilog sezone Premier lige, vaterpolskog nadmetanja najboljih klubova iz tri države – Hrvatske, Crne Gore i Srbije. U finalu – sigurno pobjeđuje hrvatski vaterpolo, jer finale je – hrvatsko!

Za krunu Premier lige nadmetat će se večeras u Beogradu, od 18.00 sati splitski Jadran i dubrovački Jug Adriatic osiguranje. Dva najbolja hrvatska kluba u subotu su nadjačali dva najbolja srpska kluba u polufinalu, u drami peteraca, za koju će netko reći da je pitanje sreće, a često se zna reći i ‘lutrija’. No… nije baš tako.

Peterci su sastavni dio igre. Odnosno, to se jednako tako vježba. Trenira se njihovo izvođenje, pucanje, branjenje. To je i pitanje mentalne snage, treninga koncentracije. Ima tu svega, a najmanje sreće, ako ćemo iskreno.

Jadran je prethodno, dakle prije peteraca nadigrao suparnika, ali i nadmašio sebe jer se uspio izvući iz ponora u kojem su bili na minus 3, s 4 minute igračem manje, bez Čaglja, ali i Marinića Kragića.

Jug Adriatic osiguranje je držao korak ili bolje val, s momčadi prepunoj zvijezda, suparnika natjerao na drhturenje jer su mogli biti poraženi i u 32 minute, da nije čudesne obrane Fernandesa u zadnjoj sekundi Fatoviću.

Vratili bi se malo i na najavu završnog turnira Premier lige, upravo na našoj mrežnoj stranici, od 24. ožujka, kada smo zapisali – “…Ovakva natjecanja, završni turniri poput finala imaju određenu nepisanu zakonitost, a ona veli da su tu iznenađenja itekako moguća…”.

A sad finale…

– Ono što sam govorio i prije polaska za Beograd. Neopterećeni smo, jasno da idemo pobijediti, ali pritiska nema. Što se Juga tiče, s njima smo se toliko već susretali da tajni nema, a jedini nam je zadatak u ovo malo vremena do finala, dobro se odmoriti – veli trener Jadrana Jure Marelja.

Dosta je sličnog stava i trener Jug Adriatic osiguranja, Vjekoslav Kobešćak.

– S Jadranom smo odigrali ove sezone dosta utakmica. S novim trenerom su dobili i novu energiju, što se i vidi. Bit ću vam sasvim iskren, nisam pretjerano ni očekivao da ćemo doći do finala, tako da nam je ostalo onda jako malo vremena za analizu Jadrana. Ovo je za nas velik uspjeh, da smo uspjeli s 4. mjesta ući u finale.

Splićani i Dubrovčani su ove sezone predodređeni na međusobna finala. Ovo im je već treće ove sezone. Prisjetimo se prijašnjih:

– Superkup Hrvatske, 20. studenog 2022. – Zadar: Jug Adriatic osiguranje – Jadran 14:11

– Hrvatski kup, 8. prosinca 2022. – Zagreb: Jug Adriatic osiguranje – Jadran 10:5

To su dakle finala, ali nisu sve dosadašnje ovosezonske utakmice.

Prvenstvo Hrvatske, 9. studenoga 2022. – Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje – Jadran 10:10

Prvenstvo Hrvatske, 4. veljače 2023. – Split: Jadran – Jug Adriatic osiguranje 11:9

Premier liga, 20. siječnja 2023. – Šibenik: Jug Adriatic osiguranje – Jadran 14:11

Ono što je dodatno zanimljivo, dosadašnjih 5 utakmica su odigrali u 5 različitih gradova – Zadar, Šibenik, Zagreb, Split i Dubrovnik. Sada im slijedi šesta utakmica i opet u – 6. gradu!

Budite večeras od 18.00 sati uz Arena Sport 2 i hrvatsko finale Jadrana i Jug Adriatic osiguranja