Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U16 reprezentacija / 19. lipnja 2024.

Preko Australije osvojena skupina

Mladići izbornika Brune Sabionija, hrvatska reprezentacija do 16 godina ostvarila je i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu na Malti. Slavljem nad Australijom 11:8, učvršćeno je prvo mjesto u skupini, ali praktički i osvojena ova skupina. Naime, u drugom susretu u našoj skupini, Turska je pobijedila Kanadu 12:7. Ovime nakon dva kola Hrvatska čvrsto drži čelno mjesto u skupini sa 6 bodova, ispred Turske i Australije koje imaju po 3 odnosno Kanade bez boda.

Australci su označeni kao najjači suparnik mladim Barakudama u skupini, a što su u konačnici i dokazali utakmicom protiv naših igrača.


Australija je povela 2:0, a uz to su imali i dva neiskorištena napada s igračem više. Naši su reprezentativci ipak uspjeli relativno brzo sustići vodstvo suparnika, te nakon prve četvrtine (6 minuta, toliko naime traje četvrtina na ovom nadmetanju), poravnati na 4:4. U naredne tri dionice Australija nije više vodila, naši su igrači preuzeli laganu inicijativu, te održavali prednost od 2-3 pogotka razlike, iako je bilo trenutaka kada je suparnik stizao i na samo gol razlike. Samo dodatna potvrda snage i kvalitete Australije koja se iskazala i u plivačkom dijelu, karakteristično za sve njihove momčadi. Primjerice, u sva četiri plivanja za prvu loptu ili napad, Australci su se pokazali bržim.

Ipak, sama pobjeda nije niti jednog trenutka bila opasno ugrožena. Naš sljedeći suparnik na Svjetskom prvenstvu je Kanada, u četvrtak u 10.15 sati ili u istom terminu kao protiv Australaca.

Hrvatska će kao prva u skupini G u osmini finala igrati protiv drugoplasiranog u skupini F.