hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Dunav Kup / 1. lipnja 2021.

Poznate su skupine Dunavske lige

Od četvrtka, 3. lipnja do nedjelje 6. lipnja u mađarskom gradu Szentesu odigrat će se Dunavska liga. Riječ je o ženskom seniorskom klupskom regionalnom nadmetanju na kojem će prvi puta nastupati i dva najbolja hrvatska kluba, Mladost i Jadran.

U Szentesu je obavljen ždrijeb skupina, pa je tako znano da će zagrebačka Mladost u A skupinu zajedno s prvakinjama Srbije, Vojvodinom iz Novog Sada; prvakinjama Izraela Hapoelom iz Yokneama (nedaleko od luke Haife), te dva mađarska sastava, Egerom i domaćim Szentesom.

U B skupini je splitski Jadran i mađarski Dunaujvaros, inače aktualne doprvakinje Izraela, Olympia iz slovačkih Košica i dva kluba iz Beograda, Crvena zvezda i Palilula.

U 1. kolu, u četvrtak, 4. lipnja Mladost će igrati protiv Vojvodina (14.00), a Jadran protiv Crvene zvezde (15.30). Petak će donijeti dvostruki program odnosno dva kola, te subota prijepodne završno kolo po skupinama. Dva prvoplasirana sastava će u subotu navečer igrati polufinala (A1-B2 i A2-B1), treće i četvrtoplasirani za poredak od 5. do 8. mjesta, dok će posljednjeplasirani iz svojih skupina čekati nedjelju u kojem će izravno igrati za 9. mjesto.