hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 5. studenoga 2020.

POŠK-u pripali prvi bodovi

Od ovog su trenutka na dnu prvenstvene tablice ostale samo dvije momčadi koje dosad nisu osvojile niti bod. Sastav Zadra 1952 s nulom nakon šest odigranih utakmica, te zagrebački Medveščak nakon tri utakmice. Iz društva ‘nulerica’ otisnuo se POŠK. Splitski je sastav naime pobjedom u prvoj utakmici 6. kola Prvenstva Hrvatske nad sastavom Zadra 1952, 18:9 osvojio prve ovosezonske prvenstvene bodove.

Suvereno i uvjerljivo, a mogli bi nadodati i očekivano. U najavi zadarske utakmice bili smo svjesno preoprezni, dali smo POŠK-u kako je navedeno “laganu prednost”, iako je spoznaja govorila da je ipak splitski sastav dosta jači od zadarskog. To je uostalom bilo i više nego vidljivo i u samom zadarskom bazenu, doslovno od prve minute. Uostalom, nakon šest minuta je već bilo 4:0 za goste iz Splita, a kako je vrijeme odmicalo tako je prednost samo rasla.

S 4 gola Toni Barbarić se definitivno pogocima istaknuo, ali valja pohvaliti i u zadarskim redovima jednog zanimljivog mladića. Riječ je o Lovri Zeliću koji je ljetos bio najbolji strijelac završnog turnira juniorskog Hrvatskog kupa. Čisto je solidan i u seniorskim vodama, u ovom za njega i mnoge mu suigrače, ubrzanom vaterpolskom sazrijevanju.