Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U16 reprezentacija / 22. lipnja 2024.

Poraz u četvrtfinalu

Nade, želje i snovi o medalji na Malti, na Svjetskom prvenstvu do 16 godina su nažalost raspršeni. U četvrtfinalu je bolja bila Italija. Naši mladići niti jednog trenutka nisu vodili. Italija je povela 2:0, pa 3:1, a tek su jednom, početkom druge četvrtine naši reprezentativci uspjeli poravnati (3:3) i to je bilo sve. Samo pet minuta nakon tog poravnanja, Italija je povela s čak 3 gola razlike (6:3), a nešto kasnije i nova tri zaostatka mladih Hrvata (7:4 za Italiju).

U trećoj četvrtini praktički je ‘pala’ konačna odluka. Italija je povela i s 4 pogotka prednosti (10:7 i 11:7) malo manje od tri minute prije kraja treće dionice. U prvom napadu zadnje četvrtine bilo je i plus 5 za prekojadranske susjede (12:7) i tu je priči bio nažalost kraj za nas. Hrvatska je uspjela do kraja samo malo rezultatski ublažiti poraz. Talijani su se plasirali u polufinale, a naši će mladići sada u borbu za poredak od 5. do 8. mjesta.

Izjava izbornika

Brno Sabioni (Hrvatska):

– Nažalost, teška srca moram reći da je ovo danas bila naša najlošija utakmica od kada sam s ovim dečkima. Talijani su nas zasluženo nadigrali. Teško mi je sada nešto komentirati, trebam u miru analizirati utakmicu za nešto više. Jedno je sigurno, nismo bili pravi i ovakvi nismo zaslužili više. Žao mi je dječaka, naporno rade već dvije godine, imaju velika odricanja i zbog toga mi je još više krivo da smo danas ispali iz borbe za medalju bez ispaljenog metka, kako se ono kaže. Sada se moramo skupiti, zbiti redove i odraditi turnir do kraja, najbolje što možemo.