Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 24. veljače 2024.

Pobjede Mornara i Mladosti

U subotu su odigrane po jedna utakmica 7. odnosno 8. kola državnog prvenstva. Susreti s manje-više očekivanim ishodima.

Čak 4 neiskorištena peterca

U poljudskom bazenu domaći je Mornar došao do nova tri boda pobjedom nad Medveščakom koji pune zadnje dvije četvrtine nije postigao niti jedan gol. Ono što je dodatno obilježilo susret u Splitu su 4 peterca, a iz njih niti jedan pogodak. Tri nisu iskoristili domaći igrači, a jedan gosti.

Zanimljivo da su mornarevci unatoč čak tri promašena kaznena udarca, ali i sa slabom realizacijom igrača više (2-11), na kraju slavili komotno i vrlo uvjerljivo.

Mladost i KPK otvorili 8. kolo

Na plivalištu uz Savu, slijedom dogovora dvaju klubova, Mladost i KPK su unaprijed odigrali utakmicu 8. ili zadnjeg kola prije doigravanja. Korčulani su naime dan ranije gostovali u Rijeci, pa su umjesto povratka na jug, na svoj otok odabrali, a mladostaši prihvatili, opciju puta od Rijeke do Zagreba, pa potom tek doma.

Sigurno da je i umor Korčulana ponešto utjecao na kvalitetu njihove izvedbe u vodi, iako je domaćin ipak i bez tog kvalitetniji sastav što su i dokazali u bazenu. Mladosti se u punoj mjeri ‘vratio’ Jerko Penava postigavši 5 pogodaka u osječkog ljevaka Davida Mijića koji je dao tek jedan manje. Osobito druga, ali i treća četvrtina bile su presudne za pobjedu Žabaca.