Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga, Seniori / 9. studenoga 2023.

Pobjede Medveščaka i Zadra, veliki obrat KPK

U Zadru je počeo 4. turnir A1 lige, skupine A ili Zapad. Cijela je sada skupina na istom mjestu, svi u istom bazenu u borbi za što viši plasman. Doduše, što se prvog mjesta tiče, tu je sve više-manje bilo znano i prije zadarskog turnira.

Momčad kotorskog Primorca ubilježila je u svojoj ukupno 11. utakmici i 11-tu pobjedu. Ostvarili su to na način kako su ‘rušili’ i sve dosadašnje suparnike, uvjerljivo i rezultatski bez milosti. Protiv OVK Splita je recimo bilo 14:1 nakon treće četvrtine.

No, zato su druga dva hrvatska sastava slavila, također vrlo uvjerljivo. Slovenska reprezentacija se na prijašnjem turniru u Kranju domogla dvije pobjede, ali nad crnogorskim sastavima. Onda je došlo sučeljavanje protiv zagrebačkog Medveščaka, a ono se pretvorilo u natjecanje koliko će se ukupno medveščakovaca upisati u strijelce. Na koncu je to uspjelo njima čak devetorici. Najučinkovitiji je bio Bojan Car s 5 golova, jedan iz peterca.

Domaćin turnira, momčad Zadra 1952 na istom tragu. Od visoke pobjede, pa do 9 različitih strijelaca. U ovoj se utakmici sve znalo nakon druge četvrtine koju su Zadrani dobili 5:0, a kada tomu pribrojimo i prvu dionicu s 3:1, dobili smo utakmicu riješenu već u poluvremenu. Iako, nisu Zadrani do kraja smanjivali pritisak, gubili ritam. Dapače.

Najuzbudljivije je bilo u srazu Korčulana i Kotorana, ali Cattara. Crnogorski je klub vodio nakon polovice susreta 7:3 i činilo se kako brodi k pobjedi. U druge dvije četvrtine, ‘uskrsnuo’ je KPK, potpuno se izgubio sastav iz Kotora. Treću četvrtinu su naši igrači dobili 4:0, potpuno se vratili u igru, ali i ‘okrenuli’ rezultat u svoju korist u zadnjoj četvrtini. Dapače, čak su u jednom trenutku zadnje četvrtine igrači KPK vodili i s dva gola razlike (9:7). Drugim riječima, napravili su učenici trenera Marjana Kosovića niz od čak 6-0!