Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prijateljske utakmice, U16 reprezentacija / 8. lipnja 2024.

Pobjeda U-16 vrste u Herceg Novom

Naša nacionalna momčad do 16 godina koja se proteklih dana nalazi u Herceg Novom na spariranju s momčadi Crne Gore, u subotu kasno navečer je odigrala i prijateljsku, službenu utakmicu protiv domaćina.

Okončali su je naši mladići pobjedom 17:15 nakon boljeg izvođenja peteraca, a nakon što je bilo neodlučeno 12:12 po okončanju 32 minute.

U prvoj četvrtini su naši mladići vodili minimalno u dva navrata (2:1 i 3:2), da bi u drugoj dionici domaćin prvi put malo osjetnije poveo (5:3) početkom te četvrtine. No, druga polovica druge i početak treće četvrtine je bilo razdoblje najbolje igre suparnika, pa je tako Crna Gora i povela čak 12:7 sredinom treće dionice.

Mladići izbornika Brune Sabionija se nisu obeshrabrili visokim vodstvom domaćina pred lijepo ispunjenim tribinama otvorenog plivalište u Škveru, u Herceg Novom. Malo po malo se sustizao taj zaostatak, pa su naši mladići malo manje od tri minute do kraja utakmice poravnali na 12:12. Zapravo, zadnjih 11 i pol minuta susreta hrvatska obrana nije primila niti jedan gol.

Budući da je nakon četiri četvrtine rezultat bio neodlučan (12:12), raspucavali su se peterci, a tu su naši igrači redom bili neumoljivi.

Foto:Vuk Ilić