Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 17. studenoga 2023.

Pobjeda Splićana nad Korčulanima

U najavi sraza bivšeg POŠK-a odnosno OVK Splita i gostiju s Korčule, momčadi KPK, naveli smo kako poredak na ljestvici A1 lige u kojoj KPK ‘stoji’ puno bolje, ne mora nužno značiti i da su Korčulani izraziti favoriti. Splićani su zaista s odmicanjem vremena tijekom sezone podignuli svoju igru, primarno djeluju uigranije, a to su i dokazali u utakmici 9. kola A1 lige, skupina Zapad.

Iako je realizacija igrača više Splićana malo zapinjala (1-8), to se nije nimalo očitovalo u igri i rezultatu. Prvenstveno u prve tri četvrtine nakon kojih je uostalom bilo očigledno da će bodovi ostati u Splitu. Gosti s otoka su od starta zaostajali (2:0 za OVK Split), a kako je vrijeme odmicalo, tako je prednost u korist Splićana samo rasla. U poluvremenu 6:3, a nakon tri četvrtine sve je bilo savršeno jasno – 10:4 za momčad trenera Joška Krekovića.

Ovakvim ishodom, ostaje potpuno otvorena borba za drugo mjesto u skupini Zapad A1 lige. Naime, KPK ima 27 bodova, a Zadar 1952 24. U posljednjem kolu se, u Korčuli sastaju baš ta dva kluba. U prvom susretu ove dvije momčadi bilo je 9:8 za Zadrane. Dakle, bit će silno zanimljivo u Korčuli, 25. ovog mjeseca.