hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori / 31. ožujka 2021.

PRVENSTVO HRVATSKE Mladost nadmoćna u derbiju na Poljudu

Mladost nadmoćna u derbiju na Poljudu

Zagrebačka Mladost je na Poljud stigla nakon vrlo neugodnog niza od tri uzastopna poraza u 5 dana. Nakon ispadanja u Eurokupu, pa onda i dva poraza na završnom turniru Premier lige u Zagrebu. Onaj drugi domaći poraz je k tomu bio baš od Jadrana. S druge strane, Jadran je u naletu, djeluje svježe, zadovoljno, sa sjajnom atmosferom što su i kazivali sami njihovi igrači i trener. Jedina otegotna okolnost za Splićane bila je ozljeda ljevorukog Ivana Domagoja Zovića koji nije konkurirao za sastav. A onda je krenula utakmica…

Potpuno druga, zapravo u odnosu na raniji sraz ovih dviju momčadi, neprepoznatljiva slika. Sve što su poželjeli, ma i samo zamislili, Zagrepčani su ostvarivali. Brojke su često najjednostavniji, najefektniji prikaz zbivanja u bazenu. Jadran je tek u osmom napadu s igračem više uspio postići pogodak. Bilo je to pred kraj treće četvrtine, Burić za tada 2:12! Blok, pokretljiva obrana, posve zaustavljen dotok lopte na 2 metra, plus sigurni Marcelić. To je bio učinak Mladosti. Koji onda daje sigurnost napadu. U njemu je bilo najmanje 7-8 kontri. Igrač više savršen, na kraju 4-5, ali je dugo bio stopostotan. Lopta je bila ‘brza’, s promjenom strana i šutevima koji su sijevali s krila, vanjskih pozicija. Ljevoruki Ant Visković, prošle sezone član baš Jadrana, na Poljudu kao da je uhvatio formu prije ozljede. Njegov šut 4-4. Mladostaška realizacija kaznenih udaraca bila je 3-3. Centri su zarađivali izbačaje ili peterce, ali i davali golove (Radu 2).

Nakon prve četvrtine je bilo 5:1 za Mladost, u poluvremenu još nestvarnijih 10:1, pa početkom treće četvrtine 11:1. Pred kraj treće dionice bilježimo i najveću prednost gostiju (14:2 i 15:3). Zagrepčani se nisu zaustavljali, a jadranaši bi najvjerojatnije, ako je moguće, ovaj dan jednostavno… zaboravili.

Pobjeda osigurana u prvoj četvrtini

Elegantna, lagana i brzopotezna pobjeda Jug Adriatic osiguranja. Trijumf s kojim su praktički osigurali prvo mjesto odnosno najbolju startnu poziciju u doigravanju, kolo prije kraja ligaškog natjecanja.

U svojevrsnoj matineji, budući da je utakmica u Gružu počela u 12.30, već puno prije 13.00 sati ili do ručka, sve je bilo riješeno. Prvu su četvrtinu jugaši dobili 5:0 (Benić, Žuvela, dvaput uzastopno Merkulov, te Lončar) i tu je stvorena početna zaliha pogodaka. Ispostavilo se kasnije da je u tih 8 minuta stvorena i prva trećina prednosti od one s kojom je utakmica okončana. Tek pred istek druge minute druge četvrtine ili ukupno 10. minute utakmice, Riječani su preko Noe Burburana iz protunapada uspjeli prvi put zatresti mrežu Dubrovčana. U posljednjem kolu ligaškog dijela, predstojeće Velike subote, jugaši će u goste splitskom Mornaru BS, dok Primorje EB na Kantridi dočekuje Mladost