Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Challenger Cup / 25. studenoga 2023.

Pobjeda mladostašica, poraz jadranašica

Polovičnim je uspjehom naših klubova počeo drugi dan natjecanja na završnom turniru Challenger kupa za žene, u Zagrebu. Mladostašice su naime pobijedile, ali nažalost ne i jadranašice.

Sastav Mladosti je u 2. kolu skupine B svladao portugalski Fluvial 17:9. Najveću su razliku Žabice ostvarile u zadnjoj četvrtini koju su dobile čak 7:2. Još do dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine utakmica je bila posve izjednačena, što potvrđuje i rezultat (7:7). No tada, u samoj završnici ove dionice, golovima Bukić, Skelin i Rožić, Zagrepčanke su stekle prednost od tri gola. Završni čin pobjede mladostašica dalo je zadnjih 8 minuta susreta. Najpreciznije u redovima pobjednica bile su Kiara Brnetić s 5 odnosno Iva Rožić 4 gola.

Igračice splitskog Jadrana su prvi nastup na turniru imale u 2. kolu (u prvom su bile slobodne). No, Splićanke su se namjerile na vrlo dobar sastav lisabonske Benfice. Doduše, prva je četvrtina dala sugestiju da bi epilog mogao biti sasvim drukčiji. Taj dio igre je Jadran dobio 4:1, a na samom početku druge četvrtine je bilo i 5:1 za naš sastav. A onda… Onda je krenula nezadrživo Benfica.

Pet uzastopnih pogodaka, za preokret početkom treće četvrtine u 6:5 za Benficu, da bi do kraja ove dionice povećale prednost i do 9:6. To se u konačnici pokazalo nedostižnim za jadranašice u čijim su redovima najviše golova, po 3, postigle Jelena Butić i Neli Janković.  

Treće kolo Challenger kupa na rasporedu je večeras, s tim da su mladostašice svoje utakmice u skupini odigrale, te su slobodne, dok će Jadran igrati protiv beogradske Crvene zvezde od 19.30 sati.