Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija / 4. August 2022.

Pobjeda Hrvatske nad Mađarskom u Šibeniku

U prijateljskom pripremnom međudržavnom susretu odigranom u Šibeniku, u osvit Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, naša muška seniorska reprezentacija svladala je Mađarsku, inače aktualnog prvaka Europe s golom razlike, 10:9. Obje se reprezentacije kao što je znano nalaze na zajedničkim pripremama i sparing-treninzima ovog tjedna u Krešimirovom gradu, a u sklopu priprema za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Splitu (27. kolovoza – 10. rujna).

Izbornik Tucak nije imao na raspolaganju za ovaj susret ljevaka Ivana Domagoja Zovića koji je ozlijeđen, ali u postavu 13 igrača s Mađarima, naš strateg nije odabrao za ovu priliku niti Konstantina Harkova, kada govorimo o igračima iz prve, udarne postave. Štoviše, opredijelio se za igrača manje od izbornika Varge na suprotnoj strani koji je u utakmicu ušao s 14 igrača.

Kada smo kod ulaska u utakmicu, valja spomenuti i da su gosti puno bolje započeli, te su nakon manje od 4 minute vodili čak 3:0. Ipak, do kraja prve četvrtine, naši su igrači uspjeli smanjiti zaostatak golom Fatovića, pa onda i dva uzastopna Matiasa Biljake za 3:4 nakon prvih osam minuta.

Sredinom druge dionice Žuvela je izjednačio (4:4), ali Mađari još uvijek nisu ispuštali prednost. Štoviše, u jednom su trenutku poveli s dva gola ‘viška’ (5:7). Ipak, do poluvremena su Barakude preko Bukića s igračem više i Marinića Kragića iz peterca iznova izjednačili (7:7).

Prvo vodstvo Hrvatske bilježimo sredinom treće četvrtine (Krapić za 9:8). U zadnjoj dionici viđena su još samo dva pogotka odnosno po gol na svakoj strani – Burian za 9:9 u prvom napadu u četvrtini, te Andrija Bašić iz pozicijskog napada, četiri i pol minute prije kraja utakmice za konačnih 10:9.

Hrvatski vaterpolisti ostaju trenirati do kraja tjedna u Šibeniku, nakon čega slijedi put u talijanski Sassari na jaki turnir (Italija, Hrvatska, Srbija i Grčka).