Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Nade, Prvenstvo Hrvatske / 11. veljače 2024.

PH NADE – Jadran osvojio naslov prvaka

Splitski Jadran nadmoćnom je pobjedom u finalu nad gradskim suparnikom Mornarom (12:4), osvojio naslov državnog prvaka za uzrast Nade.

Samo je prvu četvrtinu trajala neizvjesnost (1:1), da bi se već u sljedećih 6 minuta koliko traje četvrtina kod ovog uzrasta, sve promijenilo. U korist jadranaša. Naime, drugu je četvrtinu Jadran dobio 4:0 ili poveo 5:1, a pred kraj treće i još malo ‘pojačao’ do 6:1. Do kraja je Jadran nastavio istim tempom, te je utakmica završena na brojkama 12:4 za Jadran. Mornar je imao i problema s igračem više (3-14) što je vjerojatno značajnije pridonijelo njihovom porazu odnosno slavlju Jadrana.

Pozicija Klub

Dosta je sličnosti finalu imala i utakmica za treće mjesto u kojoj je KPK slavio protiv Mladosti još malo uvjerljivije nego Jadran za zlato. Bilo je 13:4 za Korčulane. U poluvremenu je bilo 8:3, nakon treće četvrtine 12:3. Vrlo brzo razriješeno pitanje pobjednika.

Peto je mjesto je pripalo makarskom Galebu MR koji je slavio protiv ZPK 15:13 boljim izvođenjem peteraca, dok je u utakmici za 7. mjesto Cavtat bio vrlo uvjerljiv protiv dubrovačkog Jug Adriatic osiguranja, 16:5.

Za najboljeg vratara Prvenstva Hrvatske proglašen je Hrvoje Peričić (Mladost).

Najbolji igrač državnog prvenstva je Josip Skokandić (KPK),

dok je trofej za fair-play doma ponio Vaterpolski klub Osijek.