Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Mlađi kadeti, Prvenstvo Hrvatske / 29. August 2021.

PH MLAĐI KADETI – Medveščak prvak Hrvatske!

Najbolje mlađe kadete u državi ima zagrebački Medveščak. Zagrepčani su u finalu državnog prvenstva odigranom na otvorenom bazenu na Šalati, bez ikakvih problema, dominantno kako su odigrali cijeli turnir, pobijedili dubrovački Jug Adriatic osiguranje 18:9 (3:4, 5:0, 7:3, 3:2).

Samo su prvu četvrtinu dobili mladi jugaši, što kao da je razljutilo domaćina koji je silovito uzvratio i zasluženo na koncu osvojio zlato. U finalu je Toni Sule za Medveščak postigao najviše golova, 5, a samo gol manje Roko Čoga Šterle. Za jugaše je najviše postigao Lovro Zvono, četiri. Medvjedima je ovo inače prvi naslov prvaka Hrvatska od 2012. godine, kada računamo samo kategorije od mlađih kadeta i starije.

Pozicija Klub

Podsjetimo, Medveščak je od prvog dana, prve utakmice iskazao najvišu razinu kvalitete, te se zasluženo od danas kite naslovom najboljeg u Hrvatskoj.

Bronca je pripala Zadru 1952 koji je pobijedio splitski Jadran 9:7. Splićani koji su dan ranije, u polufinalu protiv jugaša prokockali visoko vodstvo, te petercima poraženi i udaljeni od plasmana u finale, sada su pak ponovo pokleknuli u zadnjoj četvrtini. Tu su dionicu Zadrani odigrali sjajno, postigli 3 gola, ne primili niti jedan, te preokrenuli do pobjede za kolajnu.

U utakmici za 5. mjesto, Mornar BS je bio bolji od Mladosti 11:10; u susretu za 7. mjesto je Primorje EB svladalo Solaris 9:3, dok je za 9. mjesto POŠK 1937 nadjačao KPK 14:12. 

1.mjesto Medveščak
2.mjesto Jug Adriatic osiguranje
3.mjesto Zadar
Nikola Batoš najbolji golman
Roko Čoga Šterle najbolji igrač
Nardo Dragaš najbolji strijelac