Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Mlađe nade, Prvenstvo Hrvatske / 24. August 2021.

PH MLAĐE NADE – Cavtat i KPK u finalu

Naslov prvaka Hrvatske u najmlađem dobnom uzrastu ili u konkurenciji Mlađe nade, sigurno ide na jug naše domovine, u Dubrovačko-neretvansku županiju. Dvojba je samo, u Cavtat ili Korčulu? Naime, u srijedu će se u finalu Prvenstva Hrvatske za Mlađe nade u Splitu, s početkom u 11.15 sati sastati KPK i Cavtat.

U prijepodnevnim satima utorka, još u borbi u skupini za plasman, u zadnjem je kolu Mladost svladala Cavtat 6:5. Bitna pobjeda za Zagrepčane kojom su izborili polufinale koje su već ranije osigurali Cavtaćani. Solarisu tu nije puno pomogla pobjeda nad Mornarom BS 13:8 jer su ostali za tri boda ‘kratki’ iza mladih Žabaca.

U drugoj pak skupini za plasman, dvije nule. Korčulanski KPK je bio bolji od jugaša 10:0, dok je splitski Jadran još mrvicu jače svladao Zagreb, 10:0. Tako smo dobili polufinalne parove: Mladost – KPK i Jadran – Cavtat. Obje utakmice, posve lišene neizvjesnosti. Već i sam rezultat ‘kazuje’ da utakmice teško da treba pojašnjavati budući da je Cavtat dobio Jadran 6:0, dok je KPK bio bolji od Mladosti 10:3.

U nadmetanju za poredak od 5. do 8. mjesta, Mornar BS je svladao Zagreb 8:7 dok je Solaris bio bolji od Juga Adriatic osiguranje 12:3.

To nadalje znači da nas u srijedu na dva terena otvorenog plivališta Jadrana na Zvončacu u Splitu čekaju sljedeći parovi:

09.40 Jug Adriatic osiguranje – Zagreb, za 7. mjesto

09.40 Solaris – Mornar BS, za 5. mjesto

10.35 Mladost – Jadran, za 3. mjesto

11.15 KPK – Cavtat, finale