Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kadetkinje, Prvenstvo Hrvatske / 10. July 2021.

PH KADETKINJE Naslov za POŠK 1937 na gol-razliku

Najbolje kadetkinje u državi ima splitski POŠK 1937, iako doista za nijansu jer su izrazito blizu, praktički poravnate i Dubrovkinje iz ŽVK Juga. Naime, naslov prvakinja države odlazi u tribine poškovki na temelju bolje gol-razlike.

Obje su ekipe u dvodnevnom turniru Prvenstva Hrvatske odigranom u Splitu uvjerljivo svladale preostale suparnice, Mursu iz Osijeka odnosno Mladost iz Zagreba, tako da je kao što smo i najavljivali o konačnim pobjednicama imao za odlučiti posljednji susret cijelog prvenstva. Premda natjecanje ligaškog tipa, ispalo je kako utakmica POŠK 1937 – ŽVK Jug finale! 

U njem je pak rezultat bio neodlučan, 6:6. Budući da su oba sastava imala po 7 bodova, izjednačene jasno i u međuklupskom srazu, presudna je bila ukupna gol-razlika. Ona je na strani Splićanki koje su Prvenstvo Hrvatske završile s +32 (51:19), dok su jugašice ostale na +25 (34:9). Najbolja je obrana ona ŽVK Jug, ali u napadu su ostale zamalo ‘kratke’. Čak i ne nužno za sedam golova jasno, već samo za jedan. Toliko je njima nedostajalo do mogućnosti pobjede na Poljudu, posebno jer su zadnju četvrtinu dobile Dubrovkinje 2:0.

S druge strane, Splićanke su vodile najvećim dijelom utakmice (ŽVK Jug je imao samo jedno vodstvo, 2:1), tako da je u izjednačenoj utakmici podjela bodova najrealniji ishod, a za tu jednu malu nijansu, ovog su puta poljudski bazen s trofejom pobjednica napustile igračice POŠK 1937.

Najbolja vratarka: Lana Korač (ŽVK Jug)  

Najbolja strijelkinja: Lara Srhoj (POŠK 1937) – 25 golova

Najbolja igračica: Lara Srhoj (POŠK 1937)

Pozicija Klub