hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kadetkinje / 27. studenoga 2021.

PH KADETKINJA – Dubrovkinje u vodstvu

U dubrovačkom bazenu u Gružu u petak je počelo državno prvenstvo za uzrast kadetkinja. Na prvenstvu nadmeće pet sastava – domaći Jug Adriatic osiguranje, splitski klubovi Jadran i POŠK 1937, zagrebačka Mladost i Mursa iz Osijeka odnosno jedan klub više nego prošle godine. Taj jedan je Jadran iz Splita.

Prošle su sezone naslov prvakinja osvojile igračice POŠK-a 1937 ispred Jug Adriatic osiguranja, zatim trećeplasirane Mladosti odnosno Murse na četvrtom mjestu. Igralo se inače u srpnju ove kalendarske godine, a o prvom mjestu je tada odlučivala gol-razlika u korist POŠK-a 1937. Ukoliko je suditi po prvom danu i prva dva kola, dojam je da su i ove sezone favoritkinje za naslov upravo igračice Jug Adriatic osiguranja odnosno POŠK-a 1937. Splićanke istina trenutačno s utakmicom manje, ali oba su sastava dosad vrlo uvjerljivo svladala svoje suparnice.

Upravo će stoga možda najzanimljivija utakmica Prvenstva Hrvatske biti današnji ogled Jug Adriatic osiguranja i POŠK 1937. Ova je utakmica na rasporedu u 11.45 sati.