Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kadeti, Prvenstvo Hrvatske / 4. veljače 2024.

PH KADETI – Završni polufinalni turniri

Utakmicama 5. kola koje je okončano u nedjelju navečer, u Makarskoj i Zadru su odigrana oba polufinalna turnira Prvenstva Hrvatske. Ovime je ukupan broj momčadi odnosno 16 s oba turnira, prepolovljen na 8 najboljih koji su izborili završni turnir. Pojednostavljeno, po četiri najbolja iz Makarske odnosno Zadra.

U Makarskoj je primat apsolutno imao Cavtat. Klub koji je poznat kao rasadnik sjajnih igrača, velikih talenata koji su kasnije ostvarili još veće karijere, kako u klupskoj, tako i u reprezentativnom vaterpolu, očito ima ponovo sjajnu generaciju. Potvrdili su to na ovom turniru kao jedina momčad sa stopostotnim učinkom. Istina da su posljednjeg dana turnira malo tješnje nego dotad ostvarili pobjede (protiv KPK 7:6 i sučelice POŠK-a 1937, 10:8), ali to ne mijenja bitnije na ocjeni igara na cijelom turniru. Uostalom, protiv Korčulana su u zadnjih pet minuta od 4:6 došli do pobjede s golom razlike. Protiv poškovaca je rezultat 10:8 malo varljiv, ako dometnemo da je samo tri minute do kraja bilo 10:5 za Cavtaćane.
U ovoj je skupini splitski Jadran tri boda za Cavtatom, i to nakon što su u nedjelju izgubili od Mornara (11:12), ali su svladali Jug Adriatic osiguranje (14:9). Jadranaši se zato mogu pohvaliti najboljom ukupnom gol-razlikom, +45.

Ujedno, u Makarskoj smo imali zanimljivi situaciju nakon pet odigranih kola.Dalje su prošli Cavtat, Jadran Jug Adriatic Osiguranje I Mornar

U zadarskoj smo skupini imali čak dvije momčadi s omjerom pobjeda i poraza 5-0. To su Solaris i Medveščak, s time da Šibenčanima pripada prvo mjesto zbog za jedan pogodak bolje gol-razlike. Za njima slijede Mladost i Zadar 1952 bodovno poravnati, ali Zagrepčani s uvjerljivo boljom gol-razlikom.
Posljednjeg dana natjecanja, Medveščak ili aktualni prvaci države su potvrdili klasu pobjedama nad sugrađanima. Prvo su svladali Zagreb (14:9), a potom i Mladost (9:3).
Šibenčani su si zato bitno popravili gol-razliku u nedjelju pobijedivši zagrebački ZPK 13:3, te Zadar 1952 s 12 golova prednosti, 18:6.

Uz Solaris i Medveščak, iz ove su skupine dalje prošli Mladost i Zadar 1952.