hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 12. listopada 2021.

PH – Europska predigra Mladosti i Jadrana (prijenos uživo)

Sa srijedom, 13. listopada ulazimo u seriju mladostaško-jadranaških dvoboja. U 8 dana, 3 utakmica, a u 2 natjecanja. Prva je na rasporedu utakmica, zaostali susret 2. kola državnog prvenstva u Zagrebu (srijeda, 20.45, bazen uz Savu), da bi potom predstojeće subote u Splitu, pa ponovo naredne srijede u Zagrebu svjedočili utakmicama ova dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Ne treba puno mudrovati, pa odmah u startu zaključiti kako je Jadran naglašeni favorit. Jači, iskusniji, bolje pokriveni na svim mjestima, a onda još ljetos ojačani i za dvojicu prošle sezone stožernih igrača Zagrepčana, tadašnjeg kapetana Luku Bukića, te ljevorukog Konstantina Harkova. No, ako smo nešto barem zasad, dok je sezona još ‘mlada’ naučili, to je da ovosezonsku Mladost krasi silna borbenost.

– Nema skrivanja, znamo kakve su Jadranove ambicije. Sigurno će doći u Zagreb pokazati tko su i što su, ali mi smo tu da im poremetimo planove – veli Marin Dašić. Junak prošlonedjeljne pobjede nad Crvenom zvezdom (5 golova, uzastopnih, od kojih je onaj treći s varanjem vratara ‘cimanjem’, pa parabolom u suprotan kut bio potez susreta).

S druge strane, Dašićev donedavni suigrač, sada suparnik Konstantin Harkov pun je uvažavanja za bivšu momčad.

– Ne bi ja rekao da Mladost nema šanse. Ima, uvijek ih ima. Mi također imamo mladu momčad koja je istina pojačana prošlo ljeto i jasno da idemo pobijediti, ali ja ne bi rekao da smo tako izraženi favoriti.

Tako veli Harkov, a donekle se slaže i Dašić.

– Nikad se ne zna u sportu. Mi njih maksimalno respektiramo, znamo o kojim je igračima riječ, imaju i naše Luku i Koste plus ostale koje su doveli. Jasno da ne dolazi u obzir takvu momčad podcijeniti, a mi to ponajmanje ne možemo, međutim mi smo s druge strane jako motivirani.

Ona temeljna karakteristika Mladosti dosad je silno zalaganje, borbenost, osjećaj da ova momčad ‘grize’ svaku loptu.

– Ja vjerujem čak i da nas već sada krasi jedno zajedništvo, iako je sezona tek počela. Mi smo svi mladi, predvodi nas vrhunski Marcelić koji je na golu stvarno fantastičan i on nam daje vjetar u leđa. Kada imate takvog golmana, dobijete i sigurnost. Konačno, sve i počinje od obrane. A s Jadranom… Realno su favoriti, ali i Zvezda je kao bila favorit – zaključio je Marin Dašić.

S druge strane, kada smo već porazgovarali malo s Harkovom, zanimalo nas je nevezano uz utakmicu, mišljenje o novom klubu, a još više gradu jer je ljetos spomenuo kako mu je oduvijek želja bila “živjeti u gradu na moru”.

– O da, lijepo mi je, jako. Split je lijep, ulice čiste i moram priznati da jedem dosta ribe. Sviđa mi se. Utakmica Mladost – Jadran igra se u srijedu, s početkom u 20.45 sati. Lijep sraz dvojice kvalifikanata za Ligu prvaka. Njihova svojevrsna predigra za Europu.

Prijenos uživo pratite na YouTube kanalu HVS-a ili klikom ovdje.