hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 20. listopada 2021.

PH – Moćno izdanje Mornara

Drugo prvenstveno kolo završeno je glatkom, čistom i vrlo uvjerljivom pobjedom Mornara Brodospasa u svom bazenu u Poljudu protiv Medveščaka. Ni blizu proljetne neizvjesnosti u susretima ovih dviju momčadi prošle sezone.

Igrač koji je sasvim sigurno dao osobit ton utakmici, ali prije svega njezin početku je Marin Vrdoljak. Najbolji strijelac utakmice sa 6 zgoditaka iz jednako toliko pokušaja, najveći je dio postigao u uvodnih 9 minuta susreta. Naime, na isteku prve minute druge četvrtine bilo je 7:2 za Mornar BS, a od toga je Marin Vrdoljak postigao 5 (dva iz peterca)! Golovi međutim i iz kontre, iz pozicijskog napada, lagano ‘izbušena’ obrana Medvjeda. Sve je bilo razriješeno u poluvremenu budući da je prve dvije četvrtine domaćin riješio s po 5:2, ukupno dakle 10:4.

Ondje gdje su mornarevci stali na koncu druge, nastavili su početkom treće dionice kada je Duje Buzdovačić ‘vezao’ dva gola za vodstvo od 8 pogodaka prednosti (12:4), odnosno razliku koju će i održati do konca susreta, iako je bilo tijekom treće četvrtine i +11 (16:5).

Domaća prvenstvena uzbuđenja nastavljaju se već za koji dan, odnosno u subotu, 23. ovog mjeseca susretima 3. kola Prvenstva Hrvatske.