Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 1. studenoga 2023.

Olympiacos slavio u Gružu

Jednostavno, prejak je bio grčki prvak Olympiacos u srazu s našim Jug Adriatic osiguranjem, u 4. kolu B skupine Lige prvaka. Naime, previše je je oslabljen bio domaći sastav da to ne bi znao i mogao iskoristiti Olympiacos koji je u punoj formi, a još je k tomu u Dubrovnik došao u najjačoj postavi.

Jugašima su nedostajala kako se i znalo unaprijed, dvojica stranih reprezentativaca, Amerikanac Hanne Daube i Kanađanin Bogdan Djerkovic koji se nalaze sa svojim nacionalnim momčadima na Panameričkim igrama u Čileu. No, zbog povišene temperature nije bilo ni Hrvoje Zvona i Ivuše Burđelezea. Obojica jesu nešto mlađi igrači, ali su standardni članovi prve momčadi Jug Adriatic osiguranja, te imaju ipak već ponešto iskustva. Sigurno više od Maura Prkoče ili Vlahe Pavlića, primjerice. Unaprijed je to bilo znano da će slijediti za jugaše teških 32 minute.

Opet, utakmicu je bilo zanimljivo promatrati kroz svojevrsni ‘dvoboj’ Marka Bijača i Tonija Popadića, dvojice naših reprezentativnih vratara. Obojica sjajni, što je sigurno najbolja vijest za našeg izbornika Ivicu Tucka. Obojica dvoznamenkasti, Bijač je uz sve uspio još i ‘skinuti’ jedan peterac (izvođač je bio Cabanas u zadnjoj sekundi druge četvrtine).

Naš predstavnik je imao samo jedno, početno vodstvo – 1:0 (Burić). Sve ostalo je pripalo gostima – 1:3, 2:5,  sredinom treće četvrtine već i 2:7. U zadnjoj minuti treće četvrtine jugaši su ostali i bez još jednog od stožernih igrača, treću osobnu je zaradio reprezentativni branič Rino Burić. Igrač više bio je pak tek 2-13. Olympiacos nije pokazivao milost, samo je ‘trpao’ lopte u domaćinovu mrežu. Matematički još nije sigurno, ali ovom pobjedom je Olympiacos napravio značaj korak k prolasku skupine.

IZJAVE TRENERA

Vjekoslav Kobešćak (Jug Adriatic osiguranje):

– Jako loše s naše strane. Veliko razočaranje. Ovo što smo mi odigrali nije na razini Lige prvaka. Vrlo sam razočaran. S našom energijom, mentalitetom, našim odlukama u napadu, mekanom igrom u obrani. Možemo li bolje od ovoga… naravno da ćemo probati, ali ovo je grozna utakmica. Mene je iskreno sram.

Hrvoje Koljanin (Olympiacos):

– Znali smo da Jug ima neke probleme, ali mislim da je naš vratar Marko Bijač koji je bio izvanredan danas, bio ujedno ključ pobjede. On nam je davao i energiju, u obrani, ali i napadu.