Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Vijesti / 29. svibnja 2020.

Okupljanje Barakuda 10. lipnja i utakmica s Crnom Gorom 13. lipnja

Okupljanje Barakuda 10. lipnja i utakmica s Crnom Gorom 13. lipnja

 

 

 

Prvi put nakon proglašenja pandemije koronavirusa okupit će se hrvatska seniorska vaterpolska reprezentacija! Izbornik Ivica Tucak bio je prije mjesec dana već najavio opciju okupljanja Barakuda, a sada će se ona i ostvariti.

Naime, izbornik je objavio popis od 19 igrača koje očekuje na okupljanju i pripremama u Dubrovniku od 10. do 14. lipnja. Pozvani su:

 

vratari – Marko Bijač (Pro Recco), Ivan Marcelić (Mladost) i Toni Popadić (Jug AO)

 

braniči – Andro Bušlje (bez kluba), Marko Macan (Jug AO), Hrvoje Benić (Jug AO), Rino

Burić (Jadran Split)

 

centri – Josip Vrlić (Mladost), Luka Lončar (Jug AO), Luka Lozina (Jug AO)

 

vanjska linija – Luka Bukić (Mladost), Loren Fatović (Jug AO), Franko Lazić (Mladost), Andrija Bašić (Vouliagmeni), Xavi Garcia (Jug AO), Maro Joković (Olympiacos), Lovre Miloš (Mladost), Ante Vukičević (Marseille), Ivan Buljubašić (bez kluba)

 

Uvjetno rečeno novo ime na popisu je Ivan Buljubašić, branič koji je do prije nekoliko dana još bio u Olympiacosu, sada u potrazi za novom sredinom, te koji je bio puno bliži zaključenju reprezentativne karijere. Istina, nikada nije i potpuno zatvorio vrata, što je vjerujemo od obostrane koristi, kao igraču tako i reprezentaciji.

 

– Kada je samo recimo 20 dana ili 2-3 mjeseca do sljedećeg natjecanja, onda još i imate okvirnu sliku momčadi, igre i sveg ostalog. Međutim, u uvjetima kakvi su danas gdje cijele ove kalendarske godine mi nećemo imati niti jednu natjecateljsku utakmicu, kada je tek za godinu, pa i više dana svjetsko prvenstvo odnosno olimpijske igre, onda je u tako dugačkom razdoblju nužnost imati što više igrača na raspolaganju. Predugačko je to razdoblje i ne znamo što se sve može dogoditi u godinu dana – za hvs.hr je izjavio izbornik Ivica Tucak.

 

– Zato sam bio razgovarao i s Buljubašićem, ali u krugu reprezentacije je i Anđelo Šetka, samo što nije sada stavljen na ovaj popis i još dosta igrača koje pratim. Ne znamo što nas čeka, stanka je predugačka i želim imati uvid u mogućnosti što većeg broja igrača. Uz to, mislim da će to koristiti malo i Buljubašiću – rekao je izbornik.

 

Ujedno, za subotu, 13. lipnja je predviđena i prijateljska međudržavna utakmica Hrvatska – Crna Gora. Utakmica bi se igrala na dubrovačkom bazenu u Gružu, s početkom u 19.00 sati i uz prijenos na Planet Sport TV.

 

Hrvatski vaterpolski savez je tijekom dana (petak, 29. svibnja) poslao zamolbu da reprezentacija Crne Gore može uči u Hrvatsku za navedenu utakmicu. Za vjerovati je da tu neće biti nikakvih problema, posebice jer je u konačnici epidemiološko stanje u Crnoj Gori povoljno i bez aktivnih slučajeva. Ovo je inače tek početak pripremnih ciklusa Barakuda, kako je to naveo i sam izbornik Tucak.

 

– Za kolovoz planiram još dva pripremna ciklusa od po 10 dana, a razmišljamo i o mogućnosti organiziranja međunarodnog turnira u Hrvatskoj – pridodao je izbornik Ivica Tucak.