Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Vijesti / 10. lipnja 2020.

Okupili se reprezentativci u Dubrovniku

Okupili se reprezentativci u Dubrovniku

 

Tucak: U petak navečer protiv Juga AO

 

 

Nakon tri mjeseca ponovo zajedno! Osamnaestorica Barakuda i njihov stručni stožer na čelu s izbornikom Ivicom Tuckom od utorka navečer su na okupu u Dubrovniku, a od danas počinju i s treninzima. Prvi je trening zakazan na gruškom bazenu u 10.00 sati.

 

– U razdoblju ovih mini-priprema koje počinju danas, a završavaju u nedjelju, 14. lipnja imamo u planu ukupno 9 treninga – uoči prvog treninga će za hvs.hr izbornik Ivica Tucak.

 

Ono što je naš stožer i zazivao sada dobiva, nužne dane okupljanja, zajedničkih treninga. Istina da će još dugo vremena proteći do prve utakmice hrvatske vrste s natjecateljskim značajem, kao i da su Olimpijske igre u Tokiju odgođene za godinu dana, ali to nikako ne znači da se smije i valja opustiti. Konačno, konkurencija također ne sjedi doma prekriženih ruku. U pogonu su, treniraju i reprezentacija Mađarske (prvak Europe), Italije (prvak svijeta), Srbije (olimpijski pobjednik), Crne Gore (brončani sa siječanjskog EP).

 

– Još ćemo odlučiti hoćemo li već sada obaviti sva testiranja, pojedinačna, grupna. Mene zanima još malo dobiti neposredan uvid u formu igrača, ali više od toga i što sam već puno puta najavljivao, kanim razgovarati s nekoliko igrača. Onim nešto starijim i iskusnijim jer moram vidjeti imaju li i dalje ono najbitnije, želju i strast za nastupom za Hrvatsku kao i dosad budući da su odgođene Igre u Tokiju, da je dakle malo ‘razvučen’ uobičajeni olimpijski ciklus. Osobno vjerujem da nikakvih problema neće biti, ali želim to čuti od njih, dobiti usmeno jamstvo od igrača kako bi smo zajednički do kraja dovršili započeti projekt. S istom onom energijom kao i dosad, kao i na početku. To je prvenstvena moja želja, njih čuti i po tom pitanju – naglasio je izbornik hrvatske reprezentacije i nastavio.

 

– Znam da neki igrači još nemaju riješeno pitanje kluba za koji će igrati sljedeće sezone. I jasno, cilj nam je odraditi 9 kvalitetnih treninga plus utakmicu u subotu protiv Crne Gore – podsjeća izbornik.

 

No, kako doznajemo iz našeg stožera, Barakude neće igrati samo jednu utakmicu u Dubrovniku!

 

– Dogovorio sam za petak navečer (12. lipnja) i utakmicu protiv Juga. Jasno, zatvorenu, neslužbenu, trening-utakmicu. Čisto da još malo odigramo, dobijemo još pokoju informaciju. Napominjem za kraj, od ovih dubrovačkih priprema najviše želim dobiti jasnu sliku jesmo li i dalje svi zajedno na istom kursu kao i prije. Vjerujem da se ništa promijenilo nije – zaključio je izbornik Tucak.

 

Dakle, na aktualnim gruškim pripremama koje su počele jutros, najbolji hrvatski vaterpolisti će odigrati dvije utakmice. U petak, trening-susret zatvorenog tipa protiv Juga AO, ali u subotu, 13. lipnja od 19.00 sati i pred kamerama Planet Sport TV i s gledateljima na tribinama, Hrvatska – Crna Gora.

 

Vaterpolo se vratio u punoj mjeri!

 

 

 

Gojković danas objavljuje sastav za Dubrovnik

 

Vladimir Gojković, izbornik crnogorske vaterpolske reprezentacije će danas objaviti sastav nacionalne momčadi koja će put Dubrovnika, na subotnju utakmicu protiv Hrvatske. Podsjetimo, crnogorska reprezentacija je na okupu značajno duže od naše, još od 4. svibnja. No, ipak postoji i određeni razlog. Tamošnji klubovi miruju za razliku od hrvatskih koji su u punom treningu već mjesec i pol dana. Ono što je sigurno znano i prije Gojkovićeve objave momčadi za Dubrovnik, da trenutačno u reprezentaciji nema Uroša Čučkovića i Bogdana Đurđića, igrača Marseillea koji se i dalje nalaze u Francuskoj. Slično kao što je Hrvatska za ovu akciju bez Ante Vukičevića, člana istog francuskog kluba, tamošnjeg prvaka. Naime, kada bi se kojim slučajem i vratili u svoje domovine ovog trenutka, nužno bi morali u dvotjednu karantenu.