hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 27. studenoga 2020.

Odluka Stožera civilne zaštite

Dopušteni treninzi i natjecanja prvoligaša, drugoligaša i juniora

  Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, 27. studenoga 2020. donio je Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojim se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19.

Slijedom navedene Odluke i važećih mjera, a vezanih uz područje sporta odlučeno je:

– zabranjuju se svi treninzi i natjecanja osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u momčadskim/ekipnim sportovima, te treninga i natjecanja vrhunskih sportaša (sportašice i sportaši I., II. i III. kategorije) u pojedinačnim sportovima.

– sportska natjecanja i treninzi koji su dopušteni mogu se održavati samo bez gledatelja i uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a organizatori su obvezni osigurati da se svi sportaši i nužno tehničko osoblje koje je prisutno pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, te da se sportski objekti iznimno koriste samo za potrebe dopuštenih treninga i natjecanja.

Odluka stupa na snagu 28. studenoga 2020., te se određuje u trajanju do 21. prosinca 2020. godine.