Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Mlađi juniori / 12. studenoga 2023.

Odigrana prva 2 kola PH za mlađe juniore

Utakmicama cijelog 1. kola, ali i većine susreta 2. kola, počela je nova sezona Prvenstva Hrvatske za uzrast mlađih juniora. Maksimalan start su zabilježila oba zagrebačka kluba (Mladost i Medveščak), te jedan splitski (Jadran). Naime, ova tri sastava su jedina u dvije utakmice ostvarila i isto toliko pobjeda.

Mladostaši su imali u subotu i nedjelju dvostruki program u Rijeci. Prvo su svladali branitelja naslova, Primorje EB (13:8), da bi potom svu moć iskazali nad novakom u ligi, Opatijom LRH postigavši 23 gola, a primivši tek 7.
Isto je učinio, ali još učinkovitije Medveščak samo obrnutim redoslijedom. Prvo su Opatijcima u mrežu ugurali čak 30 lopti, a ukupan rezultat 30:7 je ovom susretu pribavilo i epitet utakmice s najviše pogodaka dosad. Najviše je golova postigao Luka Sever (6), a za njim odmah slijede David Varga i Roko Čoga Šterle (obojica po 5).

Dan kasnije su mladi Medvjedi svladali i Primorje EB s 20 golova u mreži Riječana, te primljenih 6.

Jadran je obje svoje pobjede ostvario nad gradskim suparnicima. Prvo nad POŠK-om 1937 i pobjeda od pet golova razlike (13:8), a zatim i protiv Mornara (7:4).  U prva dva kola zabilježili smo već i jednu utakmicu koja je riješena petercima. U 2. kolu je POŠK 1937 pobijedio Jug Adriatic osiguranje, i to u Gružu, 13:12. U 32 minute je bilo 9:9, a taj izjednačujući gol su postigli jugaši i to u prvom napadu zadnje četvrtine. Nakon toga punih 7 i pol minuta nije bilo pogotka na obje strane.
Dan ranije, dakle u 1. kolu jugaši su odigrali i još jednu tijesnu utakmicu, ali u kojoj su ovog puta slavili. Protiv Mornara je na koncu bilo 5:4 za domaćina. Utakmica s jako malo golova, sigurno po ukusu mnogih trenera, a tu je strijelac posljednjeg gola, pogotka za pobjedu Dubrovčana bio Petar Kulišić, malo manje od dvije i pol minute prije kraja susreta.

Sljedeći nastupi mlađih juniora su 25. i 26. ovog mjeseca kada slijede utakmice 3. i 4. kola.