hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Kup Hrvatske / 30. listopada 2020.

Odgođeni kvalifikacijski turniri Hrvatskog kupa

Uslijed pogoršane epidemiološke slike u državi, kvalifikacijski turniri Hrvatskog kupa za seniore koji su se trebali odigrati u prvom tjednu studenoga u Zagrebu odnosno Dubrovniku, odgođeni su do daljnjega.

Odlučio je tako Upravni odbor Hrvatskog vaterpolskog saveza. Imajući u vidu težinu epidemiološkog stanja u Hrvatskoj, a tako je i u cijeloj Europi, kao i činjenicu da u nekim klubovima ima igrača pozitivnih na Covid-19, ovakva je odluka jedina razumna i očekivana. Budući da je klubovima potrebno dati i barem 7 dana treninga kako bi se oporavili, uigrali nakon samoizolacije onih koji su na to bili primorani, odgoda prijašnjih termina kvalifikacija Hrvatskog kupa je bila neminovna.

Novi termin odigravanja oba turnira će ovisiti dakako o općoj epidemiološkoj slici, kao i onoj u klubovima. Upravni odbor Hrvatskog vaterpolskog saveza će pravodobno donijeti odluku o novom terminu odigravanja u odnosu na domaći i međunarodni kalendar. To može uvjetovati i moguću izmjenu kalendara natjecanja u Prvenstvu Hrvatske, ali o svemu će svi klubovi, dionici i javnost biti pravovremeno izviješteni.

Podsjetimo na skupine kvalifikacija Hrvatskog kupa za seniore:

SKUPINA A (Zagreb): Mladost, Jadran, Mornar BS, POŠK i Medveščak

SKUPINA B (Dubrovnik): Jug Adriatic osiguranje, Solaris, Primorje EB, Galeb MR, Zadar 1952 i KPK