hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Koronavirus, Prvenstvo Hrvatske / 28. listopada 2020.

Odgođene četiri utakmice 5. kola Prvenstva Hrvatske

Zbog nažalost sve raširenije epidemije koronavirusa u našoj domovini, najveći dio utakmica 5. kola Prvenstva Hrvatske je odgođen.

Milivoj Bebić, povjerenik za natjecanje Hrvatskog vaterpolskog saveza donio je stoga odluku o odgodi četiri od pet utakmica 5. kola državnog prvenstva. Odgođene su do daljnjega utakmice:

– Primorje EB – Jug AO (planirana za četvrtak, 29. X.)

– Solaris – Mladost (planirana za subotu, 31. X.)

– POŠK – Medveščak (planirana za subotu, 31. X.)

– Mornar BS – KPK (planirana za subotu, 31. X.)

Jedina utakmica 5. kola koja će se odigrati je susret u Makarskoj između Galeba MR i Zadra 1952. U 5. je kolu po rasporedu slobodna momčad Jadrana iz Splita.

Kako je navedeno u obrazloženju, nekolicina igrača Mladosti, Jug Adriatic osiguranja, Jadrana i Mornar BS ima pozitivne nalaze na Covid-19. Iz istog je razloga momčad Medveščaka u samoizolaciji. Sukladno epidemiološkim mjerama, razložno je zašto su navedene utakmice odgođene. Ipak, ima i dobrih vijesti, a u njih svakako ulazi činjenica da su igrači i treneri KPK završili sa samoizolacijom, te je odmah otvorena mogućnost da se neodigrana utakmica 3. kola između Solarisa i KPK koja je bila planirana 16. listopada, odigra u subotu, 31. listopada na bazenu u Šibeniku