Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Liga prvaka / 6. prosinca 2023.

Očekivano lagana pobjeda Dubrovčana

Jug Adriatic osiguranje oprostio se i od kalendarske godine 2023., pa onda i od ovosezonske Lige prvaka na najbolji način u sportu – pobjedom.

Suparnik iz Gruzije, momčad Dinama iz Tbilisija realno i nije mjerilo osobite kvalitete, te se nikako nije mogla nositi s našom momčadi. Neovisno tomu što je trener Vjekoslav Kobešćak primjerice odmarao Jokovića, što je prvi vratar Popadić bio na klupi, pa je punu minutažu dobio mladi Jurišić. Sjajne su ipak i ovakve prilike za mladiće poput Prkoče, Bjelopere, pa i Burđeleza, Vukojevića, Jurišića.

Samo je početak za Gospare bio malo lošiji, pa je tako Dinamo vodio recimo 3:1, a prva četvrtina završila rezultatom 5:5, ali bilo je i više nego jasno kako su to tek prolazne mini-nevere.

Prvi igrač susreta bio je Amerikanac Hannes Daube koji je postigao čak 7 golova.

IZJAVE

Vjekoslav Kobešćak (trener Jug Adriatic osiguranje):

Početak je bio loš, to mi je krivo, ali na ovoj utakmici ste vidjeli koliko je zapravo i težak taj proces odrastanja mladih igrača. Danas smo ipak imali taj luksuz da smo mogli staviti te mlade, da su mogli dobiti minutažu. Zadovoljan sam što smo završili ovaj dio sezone s dvije pobjede. Sad se prebacujemo na Eurokup gdje imamo šanse možda otići i do kraja

Dejan Stanojević (trener Dinama):

Čestitam Jugu, a mojim igračima, velikoj većini je ovo i prvi dolazak na ovaj bazen, vaterpolski amfiteatar i silna čast igrati protiv jedne ovakve momčadi koja je prije samo nekoliko dana osvojila i Hrvatski kup. S ovakvim brojem primljenih golova, ovakvom obranom, mi teško možemo očekivati išta bolje protiv momčadi kalibra kakav je Jug. Mene više smeta da mi i dalje igramo više srcem, a ne glavom.

Inače, u drugoj utakmici ove B skupine, u Ateni su se sučelili dvojica hrvatskih trenera; Koljanin (Olympiacos) i Sukno (Pro Recco). Bolji je bio Sandro Sukno i Pro Recco koji je pobijedio 11:10, golom Francesca Di Fulvija sekundu prije kraja.

Marko Bijač je na vratima grčkog prvaka imao 9 obrana, a igrali su još i Andro Bušlje, te Luka Lončar. Pro Recco i Olympiacos nastavljaju u proljeće 2024. natjecanje u Ligi prvaka, dok će jugaši, baš kao i Dinamo u Eurokup.