Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Vijesti / 16. veljače 2024.

Novo kolo gostiju

U danu u kojem Barakude igraju finale Svjetskog prvenstva, u domovini se igraju utakmice 5. kola Prvenstva Hrvatske. Točnije rečeno, kompletira se navedeno kolo. Naime, jedna je utakmica već odigrana.

U Korčuli je gost iz Šibenika uvjerljivo slavio pobijedivši 20:11. Roko Pelicarić (Solaris) je bio prvi strijelac utakmice s 5 golova.

Od utakmica koje su tek pred nama, prvi je na rasporedu susret na Sveticama ili zagrebački derbi Medveščaka i Mladosti. Ova je utakmica na rasporedu u 13.00 sati već i uz prijenos u programu Sportske televizije koja iz kola u kolo prati borbe za državno prvenstvo. Mladost je naglašeni favorit, u ovim dvobojima Zagrepčani ne gube u pravilu zadnjih okvirno 20-ak godina.

Još je jedan gradski derbi na rasporedu dana. U Splitu, u poljudskom plivalištu OVK Split je službeno domaćin Mornaru, ali teško da će domaćinu taj status donijeti osobitu korist ili prednost. U ne tako davnom susretu ova dva kluba, mornarevci su pobijedili lagano i visoko, 10:3.

U Zadru domaćin čeka Primorje EB, te bi i ovaj susret na papiru barem gledano trebao lagano pripasti gostujućem sastavu.