Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniorke / 17. svibnja 2024.

Novo finala jadranašica i mladostašica

Prijenos Sportska Televizija

Ove se subote u Hrvatskoj osim finala Eurokupa u Rijeci, igra i još jedno finale. U Splitu u 13.00 sati počinje finalna serija državnog prvenstva za seniorke. U završnici su ponovo, već petu godinu uzastopno ista dva kluba – Jadran i Mladost. ‘Stare’ poznanice, sastavi između kojih su iznenađenja teško moguća, ali ono što ih razlikuje u odnosu na prošlosezonsko finale doigravanja Prvenstva Hrvatske je svakako činjenica da sada Jadran ima prednost domaćinstva u prvoj i mogućoj trećoj utakmici.

Ono što je jednako otegotna okolnost za Jadran i Mladost jest svakako manjak visokokvalitetnih, izjednačenih utakmica u sezoni. Takve su zapravo samo međusobne utakmice baš Splićanki i Zagrepčanki. Ove pak prvenstvene sezone, Jadran je slavio u oba susreta protiv Mladosti i zato jadranašice sada i jesu domaće u prvom susretu.

– Te smo utakmice stvarno dobro odigrali, ali ovog puta je malo drukčija situacija jer su nam se dvije bitne igračice, Neli Janković i Jelena Butić tek prije nekoliko dana vratile treninzima nakon ozljeda – veli Aljoša Kunac, trener vaterpolistica Jadrana.
– Neli je imala slomljenu šaku, a Jelena ozljedu ligamenta u laktu. U neku ruku nam je to možda i dobro došlo jer su se onda ostale cure više ‘stisnule’. Sad smo kompletirani, a kakvi smo… Znat ću više tek nakon subote.

Što se gošći iz Zagreba tiče, za prvu utakmicu Nataša Šerkinić, trenerica Mladosti ne može računati na Petru Bukić i Auroru Stipanov, ali obje će prema navodima trenerica Žabaca biti u konkurenciji za sastav za drugu utakmicu, za osam dana u Zagrebu.
 
– Imamo zato one starije iskusnije poput Glorije Badžim, te Dine Lordan koje su nam se vratile. Tu je i Kiara Brnetić, Lidija Crnički, uz Riu Glas, vratarku Medvešek i da ne nabrajam dalje. Mislim da smo spremne, dobro smo radile. Najviše smo se posvetili upravo onom dijelu kako smo izgubile obje dosadašnje prvenstvene utakmice od Jadrana, a to su bila razdoblja ‘upadanja u neku rupu’.