hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Vijesti / 30. listopada 2020.

Novi termini prvenstvenih utakmica

Budući da je zbog epidemije koronavirusa u našoj zemlji, a koja je samo dio pandemije covid-19, došlo je proteklih dana do odgode određenog broja utakmica u državnom prvenstvu. Takvo je stanje nagnalo i na elastičnost natjecateljskog ritma u nastavku sezone 2020./21. Uslijed toga, Milivoj Bebić, povjerenik za natjecanje Hrvatskog vaterpolskog saveza u kontaktu s klubovima donio je nekoliko odluka u svezi novih termina pojedinih utakmica.

Valja uzeti u obzir i činjenici da bi se od 11. do 15. studenoga u Siracusi (Italija) trebali odigrati i kvalifikacijski turniri Lige prvaka. Ondje će nastupati dva hrvatska kluba, Mladost Zagreb i Jadran Split, a u interesu hrvatskog vaterpola valja učiniti sve što u našoj moći ne bi li se tim klubovima, kao i uvijek svim hrvatskim momčadima, omogućili najoptimalniji uvjeti za pripremu. Iz sveg navedenog, izvješćujemo o promjenama termina određenih utakmica Prvenstva Hrvatske:

– odgođena utakmica 4. kola, KPK – Primorje EB odigrat će se – u nedjelju, 8. studenoga 2020. u Korčuli

– odgođena utakmica 4. kola, Medveščak – Galeb MR odigrat će se – u srijedu, 11. studenoga 2020. u Zagrebu

– odgođena utakmica 5. kola, Primorje EB – Jug AO odigrat će se – u utorak, 10. studenoga 2020., ali zamijenjenog domaćinstva, pa će par biti Jug AO – Primorje EB i igrat će se u Dubrovniku

– odgođena utakmica 5. kola, POŠK – Medveščak odigrat će se – u subotu, 14. studenoga 2020. u Splitu

– odgođena utakmica 5. kola, Mornar BS – KPK odigrat će se – u srijedu, 18. studenoga 2020. u Splitu

Sve navedene utakmice bile su odgođene jer je u prvotnom terminu netko od igrača pojedinih klubova bio zaražen COVID-19 virusom. Osim njih su onda u izolaciju morali i svi koji su s njima bili u neposrednom kontaktu.

Nadalje, zbog određenog broja igrača pozitivnih na COVID-19, odgođene su dvije utakmice 6. kola Prvenstva Hrvatske planirane za 4. studenoga; Mladost – Primorje EB i Jadran – Solaris. U ovom je trenutku tako ostalo za kasnije odrediti termine dvije posljednje navedene utakmice, kao i termin susreta 5. kola, Solaris – Mladost u Šibeniku.