hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Koronavirus, Vijesti / 23. prosinca 2020.

Nova Odluka o potpori očuvanja radnih mjesta u sportu

Vrlo dobre i pohvalne vijesti za hrvatski sport iz Vlade RH odnosno Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske koje maksimalno nastoji pomoći sportu i svim dionicima u sportu u uvjetima pandemije koronavirusa, koje značajno otežava normalno djelovanje svim sportskim savezima, klubovima, udrugama.

Naime, Ministarstvo turizma i sporta donijelo je Odluku o potpori za očuvanje radnih mjesta u sustavu sporta pogođenih koronavirusom (COVID-19) s ciljem očuvanja radnih mjesta u sportskim udrugama kod kojih je temeljem Odluke Stožera civilne zaštite RH od 27. studenoga 2020. godine došlo do prekida svih sportskih aktivnosti odnosno prekinuto je obavljanje sportske djelatnosti.

– Sukladno politikama ove Vlade kojima skrbimo o očuvanju radnih mjesta za poduzetnike pogođene krizom COVID-19 u koje su ravnopravno uključeni poduzetnici u sustavu sporta, dodatno smo donijeli Odluku kojom će se, kao i na proljeće, osigurati očuvanje radnih mjesta u sportskim udrugama, odnosno u neprofitnom dijelu sektora sporta. Na ovaj način osigurat ćemo da sva radna mjesta u svim segmentima sporta, od sportske rekreacije do vrhunskog sporta, ostanu očuvana. Osigurali smo i financiranje svih programa i projekata kroz programe javnih potreba u sportu državne razine, a radimo i na drugim rješenjima kojima će se adekvatno i na vrijeme pomoći sustavu sporta kako bi se njegovo funkcioniranje moglo nesmetano nastaviti nakon popuštanja mjera koje su trenutačno na snazi – izjavila je ovim povodom Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske.

Prihvatljivi prijavitelji za ostvarenje potpore za očuvanje radnih mjesta su sve sportske udruge iz članka 14. Zakona o sportu i sportski klubovi-sportsko dionička društva iz članka 28. Zakona o sportu. Visina potpore, bit će 4.000,00 kuna za svaki mjesec za koji je poslodavac zatražio naknadu po radniku koji radi u punom radnom vremenu, odnosno srazmjerni dio po radniku prema broju sati rada u nepunom radnom vremenu, a isplaćivat će se za razdoblje od 1. prosinca 2020. godine na dalje, ovisno o trajanju i opsegu mjera ograničenja.

Prijave za ostvarivanje potpore za očuvanje radnih mjesta u sportu počinju sutra, 24. prosinca 2020. u 12 sati, putem poveznice na internet stranici Ministarstva turizma i sporta.