hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 13. siječnja 2021.

Nedodirljivi jugaši i realni Šibenčani

Turnir u Gružu, uz dužno uvažavanje svim ostalim sudionicima, nudi u biti samo još jedno mjesto za završni turnir Premier lige. Mjesto broj 1 je rezervirano za jugaše. Prvak Hrvatske je jednostavno puno prejak za ostatak konkurencije, naš Solaris, kragujevački Radnički, te sva tri crnogorska kluba koji dolaze u Dubrovnik.

Jug Adriatic osiguranje uz izraženu kvalitetu još je k tomu i domaćin. Dakako da nema publike na tribinama jer to nije dopušteno, ali odigravanje utakmica u ‘poznatim uvjetima’ bazena koji im je stanište, u kojem svakodnevno treniraju, Gosparima samo daje još jednu komparativnu prednost više.

Jug Adriatic osiguranje

Od uloge favorita jasno da ne bježi niti trener Vjekoslav Kobešćak.

– Nama 10-ak dana nije u treningu zbog ozljede ruke Marko Žuvela, tako da sumnjam hoću li ga imati na raspolaganju. Možda pred kraj turnira. Ujedno, upitan je nastup i Marina Tomasovića u 1. kolu. Dakle, radi se o u biti dvojici najmlađih igrača. Svi ostali su zdravi, od naših reprezentativaca, pa do Grka Papanastasioua. Što se turnira tiče, Jadran Herceg Novi, Radnički i Primorac su tri ozbiljna sastava koji imaju i reprezentativce. Sve te tri momčadi shvaćam vrlo ozbiljno, ali da smo se pripremali za turnir, nismo jer nismo ni mogli. Nadam se da to možemo odigrati na neku rutinu – priznaje za hvs.hr strateg Gospara, Vjeko Kobešćak.

Solaris

Dok je jedna hrvatska momčad na dubrovačkom turniru ne kandidat, već naglašeni favorit za prvo mjesto, drugi naš sastav je u sasvim drugom položaju. Šibenski Solaris jako se teško može probiti do ukupno 2. mjesta u Gružu.

– Realno mislim da se mi možemo boriti s Budvom i to je to. Radnički je po kvaliteti i snazi, ako me pitate, odmah iza Juga. Primorac i Jadran Herceg Novi su ipak za jednu stopu ispred nas. Budva je možda malo iskusnija od nas, ali po kvaliteti smo izjednačeni – govori trener Šibenčana Jure Marelja.

– Međutim, na ovako ipak velik broj utakmica u kratkom roku, iznenađenja nisu nemoguća. Volio bi da mi nekoga iznenadimo. Idemo igrati što više, što bolje. Ovo nam je fantastična priprema za ono što nam slijedi u Prvenstvu Hrvatske. Pet teških utakmica u četiri dana. Zbilja će momle to fizički i psihički dobro pripremiti, pa ćemo onda napraviti detaljnu analizu i ući jači u nastavak Prvenstva. To mi je primarni cilj jer ne možemo baš tražiti prolaz na Final Four, to bi bilo ravno čudo. ‘Gađali’ smo formu za ove prve utakmice, pa što Bog da. Dolazimo kompletni u Dubrovnik. Imao nam je mladi Stahor nekih problema s ramenom, ali smo manje-više kompletni – za hvs.hr će trener Solarisa, Jure Marelja.

Primorac, Budva, Jadran (HN) i Radnički

Od tri crnogorska kluba, u najboljoj je formi Primorac našeg trenera Sandra Sukna. To su pokazali u prvim utakmicama svojeg prvenstva, jedini bez poraza, svladali su i Jadran (HN). Ujedno, i po određenim ocjenama crnogorskih medija, od svih crnogorskih klubova, ponajviše se šanse daje baš Kotoranima.

Aktualni prvak te države, Jadran iz Herceg Novog bremenit problemima stiže u Grad. Branič Dimitrije Obradović se tek oporavio od bolesti, baš kao što je vratar Tešanović tek zaliječio ozljedu. Baničević se žali na bolove u laktu, a ljevoruki reprezentativac Đuro Radović na bolove u ramenu. Doduše, kako je ‘tukao’ po suparničkim golovima u Debrecenu…

Momčad Radničkog se u Dubrovniku nalazi još od utorka, 12. siječnja. Sastav s nekoliko zanimljivih igrača, a od kojih se izdvajaju ljevoruki crnogorski reprezentativac Aleksa Ukropina, ali i srpski reprezentativac Strahinja Rašović, inače najbolji strijelac Radničkog, pa centar Nebojša Toholj… U ovom klubu igra i Riječanin Marko Radulović (20) koji je nedavno preuzeo srpsko državljanstvo.

Budva je sastav za dno dubrovačke skupine.

Raspored i satnica

Četvrtak, 14. siječnja – 1. kolo:

17.00 Jug AO – Jadran (HN) – (SK 1)

18.50 Budva – Radnički – (SK 1)

20.40 Primorac – Solaris

Petak, 15. siječnja – 2. kolo:

10.30 Solaris – Budva (SK 2)

12.20 Jug AO – Primorac (SK 1)

Petak, 15. siječnja – 3. kolo:

17.00 Radnički – Solaris (SK 3)

18.50 Primorac – Jadran (HN) (SK 3)

20.40 Budva – Jug AO (SK 4)

Subota, 16. siječnja – 2. kolo:

10.30 Jadran (HN) – Radnički (SK 1)

Subota, 16. siječnja – 4. kolo:

17.00 Jadran (HN) – Solaris (SK 4)

18.50 Primorac – Budva (SK HD)

20.40 Jug AO – Radnički (Nova Sport)

Nedjelja, 17. siječnja – 5. kolo:

10.00 Budva – Radnički (SK 2)

11.50 Solaris – Jug AO (Nova Sport)

13.40 Radnički – Primorac (SK 2)