Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga, Seniori / 17. September 2023.

Nedjelja ‘donosi’ 2. kolo Premier lige

Kako smo već najavili u uvodu u sezonu regionalnih liga ili konkretno Premier lige, ovo će se natjecanje u natjecateljskoj godini 2023./24. odigravati drukčijim sustavom od prijašnjih. Između ostalog i svojevrsnom metodom ubrzanog ritma odnosno tzv. dvokolom (petak – nedjelja).
Upravo zato, ove nedjelje su na rasporedu već nove tri utakmice odnosno 2. kolo Premier lige.

Mornar – Primorje EB (18.00)
Ovo bi mogao biti možda i najzanimljiviji susret kola. Prije dva dana Mornar nije mogao puno baš protiv Mladosti. Sad će biti zanimljivo mogu li više kontra Riječana. Primorjaši su sastav koji je baš kao i Mornar izgubio 1. kolo, ali Riječani su morali priznati primat vrlo, vrlo jakom Jadranu. Međutim, momčad trenera Igora Hinića je pokazala i više no solidan otpor. Kada se tomu doda da su primorjaši prošlu sezonu primjerice završili ispred baš Mladosti, da su minimalno izmijenili momčad, da su samo još uigraniji… Skloniji smo prednost možda dati Primorju EB, iako će se i Mornar svojski potruditi da u sezonu ne uđu baš s omjerom 0-2.

Jadran (HN) – Solaris (19.00 – TV CG)
Evo nam i prve utakmice u TV prijenosu. Istina, Televizije Crne Gore, ali za onog tko ‘hvata’ njihov signal odnosno program, ova informacija je možda od koristi.
Ovo je ujedno i prvi ovosezonski nastup prvaka Crne Gore koji je u 1. kolu bio slobodan. Na nedavnom jakom pripremnom turniru u Beogradu, bili su drugi iza Novog Beograda, a ispred Partizana, Šapca, Spandaua 04 i Mladosti. Sudionici su Lige prvaka, ojačana za dvojicu Rusa (Holod i Nagaev). Šibenčanima neće biti lako, niti malo.


Jadran – Mladost (19.45)
Na papiru odnosno kada bi samo slijedili logiku imena klubova, bio bi to derbi kola. Splitski i zagrebački klub su do prije dvije-tri godine odlučivali o najčešće ulasku u finale Prvenstva Hrvatske ili Kupa. U zadnje dvije godine Jadran je razvio malo veća jedra od Mladosti, ako ćemo se figurativno izražavati. Drugim riječima, Jadran je u kvalitetnom pogledu bitno jači, iskusniji sastav od Mladosti. U konačnici, Splićani su i aktualni prvaci države, a prošle sezone i finalisti Premier lige. Mladost je pak prošle sezone bila u Hrvatskoj četvrta. Zagrepčani danas nemaju niti jednog reprezentativca, a u Jadranu je teško pronaći igrača koji nema takav status.
U takvim okolnostima teško je zamisliti da bi se u poljudskom bazenu moglo dogoditi išta drugo osim pobjede Mareljinog sastava