hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniori, Vijesti / 26. veljače 2021.

Nastavak Prvenstva Hrvatske

Vaterpolski je ritam paklen i na to smo se već i naviknuli. Tek malo nakon što se oporavili od roterdamskih uzbuđenja kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Tokiju, vraćamo se klupskim nadmetanjima. Jednako u domaćim, kao i u europskim bazenima.
Naime, u petak već nastavljamo s državnim prvenstvom, ali ove subote, baš kao i nadolazećeg ponedjeljka pratit ćemo i nastupe hrvatskih klubova u kontinentalnim nadmetanjima. Konkretnije, subotnji nastup Mladosti u osmini finala Eurokupa u gostima kod Barcelone, a onda od ponedjeljka, 1. ožujka četverodnevni turnir Lige prvaka i utakmice Juga Adriatic osiguranja u talijanskoj Ostiji.



No, prije toga malo će se ipak pjeniti voda u hrvatskim bazenima. Predstojeće 11. kolo ujedno je posljednje u prvom dijelu natjecanja nakon kojeg se liga dijeli na dva dijela odnosno najboljih 6 koji će u Ligu za prvaka, dok ostatak ide u nadmetanje za ostanak iako, teorijski i iz tog dijela ligaške tablice netko može postati prvakom. Naime, dva prvoplasirana sastava iz Lige za ostanak izborit će mjesto, zajedno sa šest klubova iz Lige za prvaka, u četvrtfinalu. No, odradimo mi ipak prvo 11. kolo. Ono će se odigrati u tri dana, odnosno danas (petak, 26. veljače) dva susreta, potom u subotu, 27. II. još dvije utakmice, te preostala jedna u utorak, 2. ožujka.


Naredna prvenstvena runda otvorit će se dvjema utakmicama, danas odnosno u petak. U Makarskoj domaći Galeb MR dočekuje Primorje dok će prvak države, dubrovački Jug Adriatic osiguranja u Gružu će dočekati KPK.
Makarani i Korčulani su realno u podređenom položaju u odnosu na suparnike, ali oba kluba imaju ambiciju do kraja ligaškog dijela se domoći osmog mjesta. Galeb MR je zimsku stanku iskoristio za osvježenje svojih redova, pa su tako Galeb MR pojačali povratnici, ljevak Luka Bućan (25), te iskusni Neno Popović (33) koji je jesenas bio prešao u talijanskog B ligaša Lerici Sport. Situacija s koronavirusom je zakomplicirala stanje u Italiji, pa se iskusni Popović vratio u Makarsku, te će biti predstavljati za pretpostaviti je značajno pojačanje momčadi trenera Milovana Čovića.
Što se Korčulana tiče, oni su ostali u istoj postavi kao i prije prvenstvene stanke, iako je bilo nekih opcija oko mogućeg pojačanja iz Rusije i to na mjestu centra. Sastav trenera Zorana Mustura nema baš osobite izglede protiv jugaša, ali jedini naš otočki prvoligaš ionako će svoju šansu tražiti u utakmicama koje će im slijediti kasnije odnosno doma protiv Zadrana i vjerojatno POŠK-a, te u gostima kod baš Galeba MR, te zagrebačkog Medveščaka.