Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga, Seniori / 10. studenoga 2023.

Nastavak Premier lige

Ove subote se nastavlja Premier liga, ali u malo izmijenjenom obliku. Nakon prvih 7 kola u skupini A ili Zapad, skupina je razdijeljena na natjecanja za poredak od 1. do 3. mjesta odnosno od 4. do 7. mjesta.

Poredak od 1. do 3. mjesta


Tri najbolje momčadi, one s vrha su splitski Jadran, Jug Adriatic osiguranje, te Jadran iz Herceg Novog. Ova tri sastava sada će odigrati jednokružno i to na način da će se gostovati kod one momčadi koju su u prvom dijelu dočekali u svom bazenu. Budući da je broj klubova neparan u ovom dijelu, u 1. će kolu slobodni biti jadranaši, oni splitski. Na posao će pak jugaši i jadranaši iz Herceg Novog.
Ove dvije momčadi igrale su prije nekoliko dana, u srijedu točnije, te su jugaši pobijedili 9:8. Rezultatski izgleda tijesno, ali velikim dijelom susreta dubrovački je sastav bio naglašeno dominantan.– Nadam se jasno da ćemo takvi ostati i u novoj utakmici iako nećemo biti još uvijek kompletni. Nedostaju Burđelez koji ima ozljedu ramena, te Zvono zbog ozljede prepona. U Herceg Novom nismo imali ni Kanađanina Djerkovica koji se kasnije vratio iz Čilea s Panameričkih igara – iz Dubrovnika će Vjekoslav Kobeščak, trener Jug Adriatic osiguranja.Poredak od 4. do 7. mjesta


Skupina od preostala četiri kluba – Primorje EB, Solaris, Mladost i Mornar – ima svoju dodatnu težinu. Oni će kao i najbolja tri sastava odigrati jednokružno i također svojevrsne uzvratne utakmice, u pogledu domaćinstva. Osobitost ovog natjecanja je što dvije posljednje momčadi ulaze na proljeće 2024. u razigravanje s momčadima iz skupine B ili Istok (srpski klubovi), a to je onda već početak nadmetanja za ostanak u elitnom društvu odnosno Premier ligi.U Zagrebu će Mladost uzdrmana porazom od Primorja EB dočekati novog izravnog konkurenta, sastav Solarisa. Prije skoro mjesec dana ove su se dvije momčadi sastale u Šibeniku i tada su Sunčani dobili 14:13.


– Ispalo je minimalno na kraju, ali vodili smo cijelu utakmicu, pa i 3-4 gola razlike – prisjeća se za hvs.hr Denis Seferović, trener Solarisa i nastavlja.


– Dolazimo u najjačem sastavu. Raspoloženje među igračima je sjajno, radimo jako dobro. U Europi imamo nažalost tri poraza, ali gol razlika nam je minus 4. To nas malo žalosti jer znači da smo uvijek bili blizu. Istina, znači i to da se nas teško može pobijediti. Utakmica u Zagrebu je teška, uvijek je takva, a nerijetko može odlučivati jedna lopta.

Utakmica Mladost – Solaris odigrat će se u bazenu Svetice, budući da je plivalište uz Savu zauzeto zbog plivačkog natjecanja.


U Rijeci će Primorje EB, koje je u najboljem položaju poretka od 4. do 7. mjesta, ugostiti splitski Mornar. Jedini sastav koji još nema osvojenog boda u Premier ligi. Teško da će do njih i ove subote na Kantridi.


– Ja sam osobno ali stvarno oduševljen kako su naši dečki odigrali u Zagrebu protiv Mladosti – na konferenciji za novinare u Rijeci će Boban Voštić, pomoćni trener primorjaša.


– To je bilo sjajno, a uz to i vrlo, vrlo bitna pobjeda. Ukoliko bi pobijedili Mornar, nema jamstva u sportu, ali mislim da smo tada praktički osigurali ostanak u Premier ligi i u sljedećoj sezoni.Upravo je to, ostanak u Premier ligi bio proklamiran cilj glavnog trenera Igora Hinića i cijelog kluba, ljetos, uoči početka sezone. Sada su, već sredinom studenog vrlo blizu da takvo što i ostvare.