Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Regionalna liga / 4. studenoga 2023.

Nastavak natjecanja u A1 ligi

Tri crnogorska kluba i slovenska reprezentacija, a to je polovica A1 lige, skupine Zapada ili A, su odigrali svojih planiranih 10 utakmica iz prvog dijela natjecanja. No, sva četiri naša kluba – OVK Split, KPK, Medveščak i Zadar 1952 su na 7 odigranih susreta. Stoga ćemo u naredna tri vikenda promatrati hrvatske dvoboje u ovoj ligi ili točnije, 2 utakmice po kolu. Prvo nam je na rasporedu 8. kolo i utakmice u Korčuli i Splitu.

Zadrani dosad nepobjedivi za OVK Split

U poljudskom bazenu Splićani će dočekati Zadrane, a to je susret koji gotovo pa da jamči neizvjesnost do zadnjih sekundi. Uostalom, ove dvije momčadi su se susrele prije tjedan dana u Šibeniku, u kvalifikacijama domaćeg kupa. Zadar 1952 je tada pobijedio minimalno 9:8. Zadrani i Splićani su se sastali i u 1. kolu A1 lige, u Višnjiku, te je i tada momčad trenera Gorana Jovančevića slavila. Ostaju li Zadrani na toj pobjedničkoj stazi ili će bivši poškovci, sada OVK Split ubilježiti pobjedu kojom bi bodovno preskočili Zadar 1952 na tablici? Kao i obično, bazen će ‘odlučiti’.

Korčulanski dvoboj za 2. mjesto

U Korčuli će sastav trenera Kosovića dočekati Medveščak. Momčad KPK je drugoplasirana u A1 ligi, nemaju šanse ugroziti vodeći i maksimalni iz 10 utakmica, kotorski Primorac, ali sigurno ni Korčulani ne žele ugroziti svoje drugo mjesto. Vrlo dobru dosadašnju sezonu KPK je podsjetimo otvorio baš u Zagrebu, protiv Medveščaka u 1. kolu. Medvjedima je to vjerojatno i dodatan motiv na bazenu Gojko Arneri.