Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
U18 reprezentacija / 9. srpnja 2024.

Naši mladići završili na 8. mjestu

Hrvatska reprezentacija do 18 godina napustit će Buenos Aires, poprište Svjetskog prvenstva ovog uzrasta s 8. mjesta.

U utakmici za 7. mjesto, momčad SAD je pobijedila Hrvatsku temeljem bolje odigranih završnih osam minuta. Još na samom praktički početku zadnje četvrtine, Šime Žilić je s 2 metra poravnao na 12:12, te je tada sve upućivalo na neizvjesnu završnicu. No, nije se dogodilo.

Sredinom zadnje četvrtine utakmica je bila ‘otvorena’, Amerikanci su vodili minimalno (14:13), ali je tada u samo 20 sekundi suparnički sastav postigao dva pogotka, poveo 16:13, a to je dvije i pol minute prije kraja utakmice bio i kraj ove priče.

Inače, prvu četvrtinu i pol, momčadi su se manje-više izmjenjivale u vodstvu u rezultatski izjednačenom susretu. U drugoj polovici druge dionice Amerikanci su poveli 9:7 i tim se rezultatom otišlo na ‘veliki odmor’.

No, u prve tri minute uslijedili su problemi, SAD su povele čak 11:7, da bi tada naši igrači bitno pojačali tempo i preciznost u napadu i smanjile vodstvo suparnika na 12:11. Tada je slijedio već opisani epilog u zadnjoj četvrtini i nažalost treći uzastopni poraz naših mladića na ovom prvenstvu.