hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske / 24. studenoga 2020.

Nakon mjesec dana jugaši igraju u Gružu

Prvak države je posljednji put ovosezonsku utakmicu u svom gradu odigrao još 21. listopada u 4. kolu Prve lige kada je podno Srđa gostovao Solaris (17:9). Večeras će dakle jugaši drugi put biti domaćini, nažalost ne možemo navesti i kako će “drugi puta zaigrati pred svojom publikom” jer se iz dobro znanih epidemioloških razloga, utakmica igra bez nazočnosti gledatelja.

Jugu Adriatic osiguranju u goste dolazi splitski Mornar BS. Momčad koja je još do minule nedjelje bila vodeća na ljestvici, umnogome zahvaljujući i povoljnom rasporedu. A onda im u dvije uzastopne utakmice dolaze dva najjača kluba u Hrvatskoj. Prekjučer u Splitu je to bila Mladost i završilo je 22:7 za Zagrepčane, a sada mornarevci dolaze u uporište prvaka. Teško je za očekivati puno ‘milostiviji’ pristup jugaša. Uostalom, Gospari su prošlog petka na Kantridi demonstrirali snagu protiv Primorja EB, 15:6.

U odnosu na riječku utakmicu za očekivati je da bi Dubrovčani sada mogli biti i kompletniji, a to znači i još jači.

– Nadam se da ću na raspolaganju imati jednog od oporavljenika, Xavija Garciju ili Paula Obradovića – napominje trener prvaka, Vjekoslav Kobešćak.

Možda jednog, a možda i obojicu. Makar realno, čak i da su bez obojice (manje vjerojatno), Jug AO je jednostavno prejak za goste iz Splita.